2014 yılı hemşire ve ebelerin alacakları maaşlar belli oldu!

27 Aralık 2013   |    11 Mart 2023    |   Kategori: Hemşireler Print

norse-hemsire-igne-ebeSağlık Hizmetleri Sınıfına dahil ‘ebe’ ve ‘hemşire’ kadrolarında, çeşitli  öğrenim seviyelerinde sağlık bilimleri eğitimi görmüş personel istihdam edilebilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında ebe ve hemşire kadrolarında görev yapanlardan özellikle sağlık bilimleri lisansiyeri olmayanlar, ek göstergelerinin düşük olması nedeniyle aylık ücretlerinin ve emekli aylıklarının düşük seviyede kalmasından yakınmaktadırlar. Maaşlarda yapılması öngörülen artışlara ilişkin belirlemelere göre, alacakları aylık net ücretler, şu şekilde olacaktır.

hemsire-grubu2014 yılı için memur maaşlarında yapılması öngörülen artışlara ilişkin belirlemelere göre, alacakları aylık net ücretlerin, ilgililerin derece ve kademeleri ile hizmet yıllarına göre gösterdiği değişime, aşağıdaki tabloda yer verilmiştir.Tabloda belirtilen rakamlar, söz konusu personelin 2014 yılında alacağı en yüksek aylık ücretler olup, Gelir Vergisi kesinti dilimindeki değişmeye bağlı olarak, ilerleyen aylarda alınacak ücret miktarında da azalma olacaktır.

Çalışmamızda, hizmet yılları itibariyle ulaşabilecek derece ve kademeler tahmini olarak alındığından, hizmet yıllarına karşılık gösterilen derece ve kademelerde personele göre farklılıklar görülebilecektir.

Ebe ve Hemşire (Önlisans) kadrosunda görev yapanların 2014 net maaşları
(Resmi net görebilmek için tıklayınız)
hemşire-maaşları medikal akademi
(2013 yılsonu olası enflasyon farkından kaynaklı zam yapılması ya da asgari ücret artışının açıklanan miktardan farklı belirlenmesi hallerinde aylık ücretler değişiklik gösterecektir)

NOT: Hesaplamalarda;

hemsire-cekilis-kitap**2014 yılı maaş hesabında, 2013 yılı ikinci 6 ayı için geçerli olan katsayılara 175 TL brüt taban aylık miktarı dahil edilmiş ve 78,91 TL asgari geçim indirimi kullanılmıştır.

**Aile yardımı bakımından, bekar ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

**Kalkınmada öncelikli yerlerde görev yapmaktan kaynaklı ek özel hizmet tazminatı ödemeleri dikkate alınmamıştır.

**Sendika aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi dikkate alınmamıştır.

**Gelir Vergisi oranı %15 olarak uygulanmıştır.

**Sabit döner sermaye ödemesinden Gelir Vergisi kesintisi yapılmamıştır.

**5 yıl ve daha az hizmeti olan personelin 30.09.2008 tarihinden sonra göreve başladıkları varsayılarak sosyal güvenlik kesintileri buna göre hesaplanmıştır.Kaynak:Memurunyeri

haber-icon-1   ‘Altı üstü hemşire parçası’ hakaretine 7 bin TL ceza

haber-icon-1Sağlık meslek liseleri ebe, hemşire unvanı veremeyecek

haber-icon-1En çok hemşire aranıyor

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla