Diyarbakır’da öldürülen Doktor Abdullah Biroğul, sesiz sedasız toprağa veridi

Kategori: Sağlık Gündemi Print

abdullah_birogulDiyarbakır’ın Kulp ve Lice ilçeleri arasında yol kesen PKK’lılar durmayan bir araca ateş açtı. Saldırıda araçta bulunan Doktor Abdullah Biroğul hayatını kaybetti. Olay sağlık camiasında infial yaratırken Dr. Abdullah Biroğul’unun aylar önce sosyal medyada kendi ölümü ile ilgili yaptığı paylaşımlar okuyanları bir kez daha yıktı. Dr. Biroğul’un Cerrahpaşa 2013 mezunu olduğu öğrenildi. Kulp Toplum Sağlığı Merkezi doktoru 26 yaşındaki Abdullah Biroğul, bu sabah Diyarbakır’da bulunan ailesi tarafından sessiz şekilde toprağa verildi.

Yapraklı köyü yakınlarında karayolunu kesen PKK’lılar, yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü ve örgüt propagandası yapmak istedi. Bu sırada Manisa plakalı otomobiliyle Kulp yönünden Diyarbakır’a gidenDr. Abdullah Biroğul, yolun kesildiğini fark ederek kaçmaya çalıştı. PKK’lıların araca uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu doktor olay yerinde hayatını kaybetti. Doğan Haber Ajansı (DHA) yaşamını yitiren doktorun, Kulp İlçesi Toplum Sağlık Merkezi’nden sorumlu olduğunun tespit edildiğini duyurdu. DHA’nın haberine göre, doktorun naaşını almak için olay yerine hareket eden 112 acil servis ekipleri önce güvenlik gerekçesiyle bölgeye giremedi. Naaş daha sonra olay yerinden alınarak Lice’ye götürüldü. Anadolu Ajansı, olay yerine giden güvenlik güçlerinin, doktoru öldürenlerin yakalanması için operasyon başlattığını bildirdi.

Dr. Abdullah Biroğul’dan yürek dağlayan paylaşım

Dr. Abdullah Biroğul’un sosyal medyadaki hesaplarından yaptığı paylaşımlar yürek dağladı. Biroğul’un 5 Ocak’ta paylaştığı bir ölüm belgesinin altında “Hiç şüphesiz bir gün benimde belgemi doldururlar” ifadesinin yer aldığı görüldü.

olum-belgesi-abdullah-biroglu
Doktor Abdullah Biroğul, sessizce toprağa verildi

Diyarbakır’ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen PKK’lıların otomobiline ateş açarak öldürdüğü Kulp Toplum Sağlığı Merkezi doktoru 26 yaşındaki Abdullah Biroğul, Diyarbakır’da ailesi tarafından sessiz şekilde toprağa verildi.

abdullah-biroglu-cenaze

Doktor Abdullah Biroğul’un cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından bugün ailesine teslim edildi. Biroğlu, ailesi tarafından merkez Kayapınar İlçesi Peyas Köyü Mezarlığı’nda ailesi ve mesai arkadaşlarının katılımıyla gözyaşları arasında toprağa verildi. Biroğlu için Dicleliler Yasevi’nde kurulan taziyesine yakınlarının yanı sıra, çok sayıda sağlık çalışanları da katıldı.

2 YILDIR KULP’TA GÖREVLİYDİ

Doktor Abdullah Biroğul, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 2013 yılında mezun olduktan sonra kısa bir süre Çüngüş İlçesi’nde görev yaptı. Ardından Kulp Toplum Sağlığı Merkezi’ne atandı. Bekar olan ve ailesi Diyarbakır’da oturduğu için her gün Kulp’a otomobiliyle gidip gidip gelen Dr. Biroğul, son olarak dün ilçede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantısına katıldı. Toplantının ardından Diyarbakır’daki evine dönen Dr. Biroğul, yol kesen PKK’lıların silahlı saldırısında hayatını kaybetti. Arkadaşları, Dr. Biroğul’un kendi halinde birisi olduğunu söyledi.

TTB: Yaşatmak için var olduğumuz topraklarda öldürülmek istemiyoruz

Türk Tabipleri Birliği de doktor Abdullah Biroğul’un öldürülmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. ’Yaşatmak için var olduğumuz topraklarda öldürülmek istemiyoruz” başlığını taşıyan açıklama şöyle denildi: “Ülkemizi kan golüne çeviren, okul sıralarını doldurması gereken yaştaki çocuklarımıza tabutları reva gören, söylemleri ile mevcut çatışma ve şiddet ortamını tırmandıran herkes Dr. Abdullah Biroğul’un katlinden sorumludur. Sağlık emekçilerini hedef alan, sağlık kurumlarını işlemez hale getiren, halkın sağlık hizmetlerine erişim hakkını engellemeye varan bu şiddet ortamı, ülkemizin tarihine yazılan kapkara bir leke olarak anılacaktır. Toplumsal barışın bir an evvel yeniden tesis edilmesi gereğinin yanı sıra; halkımıza sağlık hizmeti sunumunun ’sağlıklı’ bir şekilde sürdürülebilmesi, sağlık hizmetleri ve emekçilerinin can güvenliği ve iyilik halinin korunması için de mevcut çatışma ve şiddet ortamı ivedilikle sonlandırılmalıdır. Defalarca yinelediğimiz çağrının ısrarla arkasındayız: Türkiye Büyük Millet Meclisi görevini yapmalı ve bu çatışma ve şiddet ortamı bir canımızı daha aramızdan almadan sonlandırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki barış bir lüks değil, yaşamsal bir ihtiyaçtır. Gece gündüz halkımızın sağlığı için emek veren meslektaşımızın hayatına mal olan bu saldırıyı öfkeyle kınıyoruz. Sorumluların yakalanması ve adalete teslim edilmesi için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.”

HALK SAĞLIĞI MERKEZİ’NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Doktor Abdullah Biroğul için, bağlı bulunduğu Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde başsağlığı mesajı yayınlandı. Mesajda, “Kulp Toplum Sağlığı Merkezi’mizde görev yapan sorumlu hekimimiz doktor Abdullah Biroğul’u kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır dileriz. Tüm sağlık camiasının başı sağolsun” denildi.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla