Türk Dermatoloji Derneği’nden Medikal Akademi’ye teşekkür plaketi

Yazan Hatice Pala Kaya
12 Ocak 2020   |    15 Ocak 2020    |   Kategori: Sağlık Gündemi Print

Türk Dermatoloji Derneği ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle sağlık muhabirleriyle bir araya geldi. Dernek tarafından cilt sağlığı ile ilgili doğru bilginin ve doğru uygulamaların aktarılmasında verdiği katkılardan dolayı Medikal Akademi’ye teşekkür plaketi verildi. Plaketi Medikal Akademi Ankara Temsilcisi Hatice Pala Kaya, Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Karaoğlu’nun elinden aldı. Sağlık alanında doğru bilgilerin halka ulaşmasında verdikleri destekten dolayı gazetecilere teşekkür eden Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, “Vatandaşların sağlığı ve bilgilendirilmesi konusunda ortak gücümüzü kullanıyor olmanın mutluluğunu taşıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde düzenlenen teşekkür plaketi töreninde dermatolojik hastalıklar konusunda doğru bilinen yanlışları düzelttiklerini belirterek, şunları söyledi: “Doğru haber vermek, halkı bilgilendirmek günümüzde daha da önem kazandı. Türk Dermatoloji Derneği olarak biz de doğru haberciliğe ve doğru uygulamalara sizin gibi önem veriyoruz.

Vatandaşın bilgilendirilmesi bizim için çok önemli. Çünkü zaman zaman sağlık sorunlarına neden olan vakalarla karşılaşıyoruz. Basında yer alan vakalar buz dağının sadece görünen kısmı. Bize başvuran estetik ve kozmetik işlem mağduru hasta sayısı ne yazık ki kat kat fazla. Bu durum bizi halk sağlığı açısından endişelendiriyor.

Türk Dermatoloji Derneği olarak, dermatolojik hastalıklar konusunda bugüne kadar doğru bilinen yanlışları düzelttik, düzeltmeye devam edeceğiz. Bunlardan birkaçına örnek vermek gerekirse; AİDS konusunda bilgilendirici haberlere yer verdik. Yeni alınan kıyafetlerde kimyasal tehlikesine dikkat çektik. Okul kıyafetleri konusunda vatandaşı bilgilendirdik. Anne adaylarına makyaj yapmadan önce ürünler konusunda araştırma yapmaları gerektiğini anlattık. Cilt kanseri konusunda uyarıda bulunduk. Cildi olumlu ve olumsuz etkileyen ürünler hakkında bilgi verdik.”

Yanlış uygulama yapan onlarca merdivenaltı işletme kapandı

Özellikle uyuz vakalarındaki artışa dikkat çekerek gündem yarattıklarını ifade eden Prof. Dr. Çalıkoğlu, “Bildiğiniz gibi Türk Dermatoloji Derneği olarak, vatandaşların bize daha rahat ulaşabilmesi için 2019 yılında bir whatsapp ihbar hattı kurduk. Bize en çok şikâyet merdiven altı işletmelerde yapılan lazer uygulamaları konusunda geldi. Kendisini doktor olarak tanıtan kişilerin merdiven altı yerlerde yaptığı ya da güzellik merkezlerinde yapılmaması gereken işlemler maalesef hayat karartıyor.

Sizin aracılığınızla tekrar duyurmak istiyoruz. Lütfen tüm estetik işlemlerini ehil kişilere yani hekimlere yaptırın. Bu gelen şikayetler sonucunda, ilgili İl Sağlık Müdürlüklerine ve Belediyelere tarafımızdan yüze yakın şikâyet yazısı gönderildi. Onlarca olumlu cevap geldi. Türk Dermatoloji Derneği olarak sizlerle yaptığımız iletişim iş birliği sayesinde yanlış ve ruhsatsız işlem yapan birçok İş yeri kapanmış oldu” diye konuştu.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla