İtalyan bilim insanları yüz sarkmalarına karşı ‘Biyolojik Lifting Aşısı’ geliştirdi

Yazan Hatice Pala Kaya
23 Şubat 2020   |    11 Mart 2020    |   Kategori: Cilt Sağlığı, Sağlık Gündemi Print

Bireylerin estetik-görünüşe ilişkin en fazla çözüm aradığı şikayetlerin başında cilt ve yüzdeki sarkmaların, kırışıklıkların giderilmesi geliyor ve daha genç görünmek için çok çeşitli ürünler kullanılıyor. İtalya’da üretimine başlanan “Biyolojik Lifting Aşısı”nın bu yönde bir çözüm sunduğu belirtildi. Aşının çöl koşullarında bitkilerin yaşamasına imkan veren “trehaloz” ve yüksek moleküler ağırlıklı “hyalüronik asit” içerdiği belirtiliyor. 

Türkiye’de yaklaşık iki aydır uygulanmaya başlayan yeni nesil aşı ile ilgili Medikal Akademi Ankara Temsilcisi Hatice Pala Kaya’ya bilgi veren Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, ‘biyolojik lifting aşısı’nın ciltte hızlı ve uzun süreli lifting (kaldırma), yenilenme ve sıkılaşma sağladığını, kırışıklıkları hafiflettiğini kaydetti.

Yaşla birlikte ciltte yumuşak doku ve nem miktarı azalıyor

Op. Dr. Özdemir, yaşlandıkça en önemli ve en hızlı değişikliğin genellikle yüz bölgesinde ortaya çıktığını hatırlatarak, yaşlanmayı tetikleyen en önemli faktörün zaman, yer çekimi, genetik ve iskelet faktörleri gibi durumlardan kaynaklandığını vurguladı.

Op. Dr. Özdemir, “Yüzde ortaya çıkan değişikliklerin temelinde cildin içindeki kollajen, fibroblast gibi maddelerin -ki bunlar bir çeşit ağ gibidir- uzamasıyla cildin aşağıya doğru yer değiştirmesi, zamanla ya da kilo alıp vermelerle ortaya çıkan yumuşak doku miktarının azalması ile iskelet yapının detaylarının daha çok ortaya çıkması insanları daha yaşlı gösteriyor” dedi.

Cildin yetersiz nemlenmesinden kaynaklı kurumaya bağlı problemlerin alışkanlıklarla bir araya geldiğinde, ortaya daha büyük sorunlar çıktığına dikkati çeken Op. Dr. Özdemir, kişilerin sağlıklı görüntüsünü korumayla ve geri kazandırmayla ilgilendiklerini vurgulayarak, cildin ve dokuların nemli kalmasına yardımcı olan bazı uygulamalar yapıldığını kaydetti. Op. Dr. Özdemir, İtalyan bilim insanlarınca geliştirilen yeni nesil aşı ile artık çok daha üst düzeyde sonuç alınabildiğini belirterek, trehaloz maddesinin de ilk defa bu aşıyla güzellik sektöründe kullanıldığını bildirdi.

Mezoterapi nedir? Kimlere, niçin uygulanır? Türleri ve iğnesi

Çöl bitkisinde bulunan ‘trehaloz’ maddesi kullanılıyor

Trehaloz maddesinin çöldeki bitkilerin bir damla su ile aylar boyu yaşamasını sağlayan özel bir molekül olduğunu anlatan Op. Dr. Özdemir, şunları söyledi: “Biyolojik Lifting Aşısı, iki farklı moleküler ağırlıkta yapılandırılmış. Bunlardan saf hyalüronik asit, su tutan özel bir moleküldür. Bir de içine Trehaloz denilen bir madde katılmış. Bu ürün, çöldeki bitkilerin bir damla su ile aylarca yaşamasını sağlayan bir disakkarit.

Bizim kendi vücudumuzda da var. Saf hyalüronik asit, eklem boşluklarımızda bulunan, cildimizde suyu tutan ve nemli görünmemizi sağlayan bir madde. Trehaloz ile birlikte uygulanmasıyla, uygulanan bölgenin çok daha hızlı sıkılaştığını, nem artışının ve lifting (kaldırma) etkisinin çok hızlı ortaya çıktığını görebiliyoruz. Biyolojik lifting aşısı, aşırı su tutma kapasitesi ile uygulanan bölgede kollajen sentezini artırıyor, cildin sıkılaşmasını sağlıyor. Nemlenme ve canlı görüntü, cildin sıkılaşması ile birlikte arzuladığımız daha sağlıklı görüntüye ulaşmayı sağlıyor.”

Bağ dokularını harekete geçirecek toplam 12 noktaya uygulanıyor

Aşının yüzünde sarkma ve elastikiyet kaybı olan ve tedavi için dolgu istemeyen kişiler için iyi bir seçenek oluşturduğuna dikkati çeken Op. Dr. Özdemir, özellikle yüz bölgesinde gerekli etkiyi sağlamak için 6 nokta tekniği şeklinde uygulandığını söyledi.

Biyolift’in yüzün sağında ve solunda bağ dokularını harekete geçirecek toplam 12 özel noktaya uygulandığı bilgisini veren Özdemir, “İşlem yüzün bir bölgesinde 6 noktaya diğer bölgesinde de 6 noktaya olmak üzere toplam 12 noktaya yapılıyor. Bu noktalar yüzde sarkan bölgeleri yukarıya taşıyacak, kırışmaya, kurumaya meyilli alanlar olduğundan, uygulandığı andan itibaren fark edilir bir iyileşme gözleniyor” dedi.

Yüz dışında boyun, dekolte ve ellerde de kullanılabiliyor

Biyolojik Lifting aşısının yüz bölgesi dışında boyun, dekolte ve el üstünde de uygulandığına işaret eden Op. Dr. Özdemir, “İşlem oldukça kısa sürüyor, minik iğnelerden kaynaklı kızarıklık ve morluk dışında ciltte herhangi bir travma oluşmuyor, oluşan izler de 3-5 gün içerisinde kayboluyor. Hassasiyeti olan insanlarda uyuşturucu kremlerle de yapılabilir. Uygulama sonrası kişinin hemen gündelik yaşama dönebilmesi de uygulamanın avantajları arasında” diye konuştu.

20 yaş üzerindeki kişilere yapılabiliyor

Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, ‘biyolojik lifting aşısı’nın en önemli farkının lifting (kaldırma) etkisi olduğunun altını çizerek, “Diğer hyaluronik asit uygulamaları eksilenleri yerine koyduğumuz yine kollajan sentezini sağlayan ürünlerdi. Biz yine de hastanın ihtiyacına göre bunların hepsini kombine ederek uyguluyoruz.

Anti aging nedir, nasıl yapılır? Cilt sağlığına ve yaşlanmaya etkileri

20’li yaşlardan itibaren koruyucu anlamda bu uygulamaları öneriyoruz. 20’den 40’a kadar koruma amaçlı uygulanabilir ama 40 yaşın üzerindeki insanlarda yine problemine göre değerlendirilerek bir ay içinde 2 ya da 3 doz, sonrasında 5-6 ayda tekrar bir enjeksiyonla elde edilen görüntünün sağlanması için yeni uygulamalar planlanabilir” diye konuştu.

Aşının avantajları

Biyolojik Lifting aşısının avantajlarına da değinen Opr. Dr. Özdemir, şunları kaydetti:
“Kolay bir uygulamadır, uygulaması ağrısızdır. Hemen nemlendirme ve sıkılaştırma etkisi yaratır ve bu etki giderek artar. Nemlendirme için uygulanan diğer saf hyalüronik asit uygulamalarına göre çok daha az enjeksiyon noktasına ihtiyaç duyar. Ciltte gerginlik için uygulanan yüksek volüm dolgu uygulamalarının hacim artırıcı, şiş yanak görüntülerinin oluşmasına gerek kalmaz ve hacim artışı istemeyen hastalarda çok rahat tercih edilebilir. Daha doğal bir sonuç vaat eder, cildi çalıştırır. 5 dakikalık bir işlemdir. Dolgular, gençlik aşıları ve botoks uygulamaları ile rahatça kombine edilebilir. Yaş sınırlaması yoktur.”

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla