İstanbul’da Covid-19 pandemisinin bir yıllık bilançosu ve güncel durum

Tarih: 06 Ocak 2021

Saat: 20:00

Süre: 40 dakika



Güncel Sağlık Söyleşimizin bu haftaki buluşmasında ‘İstanbul’da Covid-19 pandemisinin bir yıllık bilançosu ve güncel durum’u konuşacağız. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, Sağlık Habercisi Ayşegül Aydoğan Atakan‘ın konuğu olacak ve güncel durumu değerlendirecek. Yayınımızın sonunda izleyici sorularına da yer verilecektir. Sorularınızı şimdiden yorum bölümümüze yazabilirsiniz. Kayıt butonuna tıklayarak etkinliğe kayıt yaptırabilir ve yayın öncesinde hatırlatma maili alabilirsiniz. Ayrıca Youtube kanalımıza abone olarak sonraki yayınlarımızdan haberdar olabilirsiniz. 

Toplantımızda ele alınacak bazı başlıklar:

  1. İstanbul en baştan itibaren uzun süre pandeminin merkez üssü oldu. Bir ara yoğun bakım ünitelerinde yer bulunamadığı belirtildi. Bir yandan da sağlık çalışanları açısından da çok kayıp olan bir il oldu. İstanbul’da gerek hastanelerin yoğunluğu gerekse salgının gidişatı yönünden son durum nedir?
  2. Türkiye’nin dünyada en çok sağlık çalışanının kaybeden ülkelerden olduğu hatta ilk sıralarda geldiğinden bahsediliyor. İstanbul’daki sağlık çalışanlarından bugüne kadar kaç sağlık çalışanı Covid 19’a yakalandı, kaçı kaybedildi? Bu istatistikler mevcut mu? Daha önce ülke çapında 120 bin sağlık çalışanının tanı aldığı açıklanmıştı.
  3. İstanbul’daki sağlık çalışanlarının sayısı nedir? Dolayısıyla öncelikli aşılanacak sağlık çalışanlarının İstanbul’daki aşı ihtiyacı yaklaşık kaç doz civarında olacak?
  4. Hekim örgütleri salgın boyunca gerek vaka – hasta sayıları gerekse kayıplar bakımından endişelerini dile getirdiler. Şimdi de aşı olarak bilimsel verilere dayalı yönetim ile tüm kesimleri kapsayabilecek ve ulaşılabilecek bir aşı politikası gerekliliğini vurguluyorsunuz. Sizin aşı süreciyle ilgili en büyük endişeniz nedir?
  5. Tüm dünyada kanser vakalarının teşhisinde azalma olduğu, hatta birçok ülkede teşhis ve tedavide ciddi gecikmelerin yaşandığı bildirildi. TTB’nin 9. ay raporunda da ülkemizde pandeminin bu şekilde devam etmesi durumunda önümüzdeki yıllarda bir kanser pandemisiyle yüzleşebileceğimizden bahsediliyor. Kanser hastaları ve yaşadığı sorunlar yönünden pandemi sürecine dair sizin gözlemleriniz neler?
  6. Pandemi hastanelerinin dışında kanser hastalarına ayrılacak özel hastanelerin belirlenmesi gerekli mi? Önümüzdeki süreç için nasıl bir planlama yapılmalı?

Yukarıdaki kayıt butonu ile etkinliğe kayıt yaptırarak daha kolay erişebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki sosyal medya hesaplarımız üzerinden de yayınlarımız izleyebilirsiniz:
https://www.facebook.com/medikal.akademi
https://twitter.com/MedikalAkademi

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla