11 Ocak 2017 | 27 Şubat 2018 | Kategori: Sağlık Gündemi
Deneyler sırasında bir fareye üç gün boyunca kişi başına bir buçuk şişe şaraba denk gelecek kadar, yani yaklaşık 18 birim alkol verildi. Bu cömert alkol oranı karşısında farenin beyninde agouti nöronlarının (AgRP) hareketliliğinin arttığı görüldü. AgRP, vücudun açlığı hissetmesiyle alarm veren nöronlar anlamına geliyor.
Aşırı alkol kullanımının tanısı ve alkol suistimaline genel müdahale
Deney sırasında, farenin daha çok yediği de fark edildi. Deneyi bu defa nöronların hareketini verdikleri ilaçla engelleyerek deneyen araştırmacılar, farenin öncekine göre daha az yediğini söylediler. Araştırmacılara göre bu, AgRP nöronlarının, alkolün neden olduğu yeme davranışından sorumlu olduğunu ortaya koyuyor.
Yüksek miktarda kalori taşıyan alkolün, bedeni ve insan davranışını nasıl değiştirdiğinin keşfedilmesi sayesinde, obeziteyle mücadelenin de kolaylaşacağı düşünülüyor. İngiliz sağlık uzmanları, alkolün ne kadar ve neyi yediğimizi etkilediği konusunda farkındalık geliştirilmesi gerektiği görüşünde. Buna göre, alkol tek başına “60’tan fazla hastalığa neden oluyor”.
Alkol aldıktan sonra insanların daha sağlıksız beslenmeye meğilli olduğunu belirten uzmanlar, bunun daha da büyük bir tehlike yarattığını belirtiyor. (BBC)
Alkol tüketimi ile cilt kanseri riski arasında önemli bir ilişki saptandı
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?