• Dr. House Hemşireler ve Ebeler grup logosuHemşireler ve Ebeler grubunda bir güncelleme yayınladı 10 yıl 1 ay önce

    MAHKEMEDEN HEMŞİREYE HAKARETE TOKAT GİBİ CEZA
    İzmir 10. Sulh Ceza Mahkemesi, oğlunu acil servise getirdiği sırada hemşire Melda Özçelebi’ye hakaret ve küfür eden baba M.B.’ye 18 bin 700 TL para cezası verdi. Sağlıkta şiddet olaylarında bugüne kadar verilen en yüksek para cezasını da imza atmış oldu. Geçtiğimiz Mayıs ayında Mahmut Bedir, oğlu 16 yaşındaki Metecan’ı İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne getirdi. İddiaya göre baba ve oğlu, acil serviste yönlendirme görevlilerinin ilk muayenesini beklemeden Gözlem Bölümü’ne gitti. Doktorlar Gülşah Şehitoğlu ve Dr. Fatma Topbaş Subak ile Hemşire Melda Özçelebi, ilk muayenenin ardından nefes darlığı çeken gencin tedavisine başladı. Doktorlardan biri tedaviye doğru yön verebilmek için gence, ‘‘Her hangi bir yabancı madde kullandın mı?’ diye sordu. Bu soru üzerine sinirlenen baba, sağlık çalışanlarına hakaret etmeye ve küfürler yağdırmaya başladı. Baba Bedir, sağlık çalışanlarını tehdit de etti. Sağlık çalışanlarını da darp etmeye çalışan baba, güvenlik güçleri tarafından engellendi. Görevini yapamayan sağlık çalışanları 16 yaşındaki genci Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti.

    Hemşire şikayetçi oldu
    Olayın ardından Sağlık Bakanlığı, şiddete başvuran baba hakkında suç duyurusunda bulundu. İki doktor davanın takipçisi olmayacağını belirtirken, Hemşire Özçelebi şikayetçi olarak davaya katıldı. İzmir 10. Sulh Ceza Mahkemesi sanıkları ve mağdurları dinledikten sonra kararını verdi. Bedir savunmasında, olay sırasında hakaret içeren bir söz söyleyip söylemediğini hatırlamadığını, hakaret ve tehdit içeren bir söz söylediğini zannetmediğini ifade etti. Mahkeme olay anındaki kamera kayıtlarını da inceledikten sonra mahkeme tehdit ve hakaret suçlarından dolayı Bedir’e 18 bin 700 TL para cezası ödemesine hükmetti.

    “Adalet her zaman yerini bulacaktır”
    Konuyla ilgili Yeni Asır’a konuşan Hemşire Özçelebi, “Bu tür olaylarin yaşanmasıniarzu etmiyoruz.Zorlu ve büyük bir özveri isteyen kutsal gorevimizi yerine getirirken sözlü ve fiziksel siddete uğramak bizleri yeterince yipratiyor.Umuyorum ki böyle üzücü olaylar ne benim nede diğer meslektaşlarımın başına gelmez.Adalet herzaman yerini bulacaktir.Hak ettigimiz degeri ve saygiyi artık görmek istiyoruz” dedi.