• Dr. İsmail Demirci Aile Hekimliği grup logosuAile Hekimliği grubunda bir güncelleme yayınladı 10 yıl 1 ay önce

    4 Aralık Eylemi Savunma Dilekçesi
    İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. H. Esin ŞENER’in açıklaması:
    Değerli meslektaşlarım,
    4 Aralıkta onurumuz için, mesleğimiz için, sesimizin duyulması için iş bıraktık. Zeytinburnunda toplandık. Derneğimizin organizasyonu ile, sendikaların ve odamızın çağrısı ile eyleme iştirak ettik. Hak arama özgürlüğümüz ile böyle bir eyleme katıldık. 4 Aralık sabahı İstanbul denetçilerinin ASM’leri gezdiğinin ve mesai denetimi yaptığının duyumunu aldık.
    Şimdi beklenen sarı zarflar gelmeye başladı. Gülümseyerek takip ediyoruz ve haklı savunmamızı yazıyoruz iade ettiğimiz sarı zarflarda. Bunların bizi durdurmayacağını, dik duruşumuzu engelleyemeyeceğini, hak arayışımızın önüne geçemeyeceğini biliyoruz.
    Bence o sarı zarflar, çocuklarımızı ve bizden sonra gelenlerimize “Bu meslek için ne yaptın?” sorusuna verilen “Mücadele ettim” cevabının ispatıdır.
    Bence o sarı zarflar, eylem kırmak için bir yıldırma politikasıdır.
    Bence o sarı zarflar, bizim gururumuz ve onurumuzdur.
    Ve elbette verilecek cevabımız vardır. Peşinden çıkacak cezai işleme de yapılacaklar vardır.
    Ama bu sarı zarflar bizi durdurmayacak. Aile hekimliğini, birinci basamağı, hekimlik onurumuzu korumak için; HAK KAYIPLARINA HAYIR, ANGARYALARA HAYIR, ARTIK YETER demeye devam edeceğiz.
    Hukuk komisyonumuzun diğer STK’lar ile beraber “4 Aralık soruşturmaları” için hazırladığı savunma yazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

    Dr. H. Esin ŞENER
    İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED)
    Yönetim Kurulu Başkanı