2016 yılının estetik trendleri neler olacak?

Kategori: Estetik Print

estetik trendleriEstetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak’a göre tıbbın her alanında olduğu gibi estetik alanında da 2016’yı yeni teknolojiler, kadın ve erkeklere ayrı tasarlanmış medikal ürünler bekliyor. Kadın ve erkeklerin yaşlanma fizyolojisinin farklı olması her iki cinse de farklı uygulamalar yapılmasını gerektiriyor. Estetik cerrahlara hali hazırda başvuranlar ağırlıklı olarak kadınlar olsa da iyi ve genç görünmek isteyen erkeklerin sayısında önemli bir artış bulunuyor. Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, erkeklerin yapılan uygulamaların sadece kadınlara özgü olmadığını görmeleri ve kendileri için de istemeleri sayesinde, önümüzdeki dönem erkeklere özgü estetik uygulamalarda talep artışı yaşanacağını öngörüyor. Özellikle spor yapan erkeklerin vücutlarındaki yağlardan kurtularak fit bir vücuda kavuşmasına rağmen yüzlerindeki yağ dokularını kaybetmeleri, yüzlerine estetik müdahale yaptırmalarını gerektiriyor. Her açıdan iyi görünmek isteyen, aktif spor yapan erkekler, bu yüzden estetik cerrahların kapısını çalıyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak “hyaluronik asit kökenli dolgular doku uyumluluğu sayesinde yeni yılda da yoğun olarak kullanılacak” diyor. Bu dolgular hali hazırda kırışık açmaktan yüz şekillendirmeye kadar birçok amaçla uygulanıyor.

Değişen güzellik anlayışını ve estetik cerrahideki son trendleri

Gıdılar 2016’da Kolayca Sorun Olmaktan Çıkacak…

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, 2016’da estetik alanında kaydedilecek yeni gelişmeleri anlatmaya devam ediyor: “Cerrahi istemeyen ya da cerrahi işlemlere uygun olmayan kişiler için medikal estetik alanında neler yapabilir diye baktığımızda bu grupta yaşanılan problemlerin genellikle çene hattının bozulmuş olması, boyun bölgesinde oluşan gevşemenin özellikle gıdının belirgin hale gelmesi ve östrojen hormonunun azalmasına bağlı olarak cildin incelmesi olduğu görülüyor. Hyalüronik asit dolguları özellikle kollajen üretimini uyarması, cildin kendini yenilemesi açısından son derece önemli bir tedavi şekli oldu. Bu tekniğin hala bilim insanları tarafından geliştiriliyor olması daha çok kullanım alanı bulacağımıza işaret ediyor. Bu endüstride yer alan önemli şirketlerin Ar-Ge’si lifting etkisini artırabilmek için hyaluronik asit içerikli askı ipleri geliştirme çabası içerisinde. Önümüzdeki dönem içerisinde istediğimiz şekilde geliştirildiği takdirde çene hattını daha iyi hale getirebilmek ve özellikle gıdı bölgesini toparlamak için çok iyi fırsatımız olacak. Hem askı etkisinden faydalanacağız hem de kollajen oluşumunu uyarmasından dolayı cilt kalitesinde bir artış meydana gelecek.”

Kök Hücre Tedavisi Estetikte de Gelişecek

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, son 5 yılda hücresel tedavilerin ön plana çıkmasının umut verici olduğuna değiniyor. Mamak’a göre hücresel tedavilerin biraz daha geliştirilmesi ve uygulama şekillerinin kuvvetlendirilmesi önümüzdeki 10 yılın konusu olacak. Kök hücre tedavisinin hacimlendirme yapmadan, cilt kalitesini artırmak için yapılan bir uygulamadan çıkıp aynı zamanda hacim kazandıracak şekilde güçlendirilmesi ise 2016 yılının estetik alanında gelişmelerinden olacak.

Kötü iyileşmiş sezaryen izlerini cerrahisiz düzeltmek mümkün

www.aysunmamak.com
twitter: aysunmamak

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla