Kalbiniz için bunları yiyin! Türkiye’de her 3 kişiden 1’i potansiyel kalp hastası. En iyi tedavinin, hastalığa karşı önlem almak olduğunu belirten Medline Müdürü Dr. Koray Akay, Kalp Haftası nedeniyle, kalp ve damar sağlığımızı güçlendirecek ve olası hastalıklara karşı bizleri koruyacak beslenme önerilerinden bahsetti. Başta kalp krizi olmak üzere, kalp ve damar hastalıkları ile hipertansiyon gibi kalp yetmezliği rahatsızlıkları genetik, kötü yaşam koşulları ve beslenme ile kapınızı çalabilir. Özellikle 50 yaş ve üstü için risk taşıyan bu rahatsızlıklar, günümüzde gençlerde de görülmekte. Bunun en önemli nedenlerinden biri yanlış beslenme, sağlıksız bir hayat tarzını benimseme diyebiliriz. Peki kalbimizi korumak için neler yemeli, nelere dikkat etmeliyiz?Sodyum her ne kadar değerli bir mineral olsa da aşırı tüketimi kalp ve potansiyel kalp hastaları için zararlı olabilir. Suyun vücutta tutulması bu hastalıklar için riski artırır. Dolayısıyla günde 2000-3000 mg üzerinde tuz tüketmeyin. Günlük hayatınızda ise;
Kalp dostu yiyecekler ve sağlıklı bir kalp için beslenme tüyoları
Midenin çok dolu olması ve midenin şişip, gaz üretmesi kalp krizini tetikleyebilir. Bunu önlemek için sindirimi kolay besinleri tercih edin.
Kalp ve damar hastalıklarının en önemli nedenlerinden biri kötü beslenmedir. Yağlı, işlenmiş ve sindirimi zor yiyecekler, alkol kullanmak, hareketsiz bir hayata sahip olmak, kalbinize yapacağınız en büyük kötülüklerdir. Hem kalp probleminiz varsa hem de aşırı kiloluysanız, riskli grubun içindesiniz demektir. Diyetisyen kontrolünde, haftada 0.5-1 kilo arasında bir zayıflama programı ile dengeli beslenmeli ve hareket etmelisiniz.
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?