Psikiyatride Malpraktis

Tarih: 11 Nisan 2021

Saat: 17:00

Süre: 60 dakika



Sağlık Hukuku Söyleşimizin bu haftaki oturumunda “Psikiyatride Malpraktis” konusunu; Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Fatih Öncü, Türkiye Psikiyatri Derneği Adli Psikiyatri Çalışma Birimi Üyesi Uz. Dr. Hüseyin Soysal, Sağlık Hukuku Yazarı Av. Arb. Ümit Erdem ve Sağlık Hukuku Bilimi Uzmanı Dr. Yakup Gökhan Doğramacı ile Medikal Akademi Yayın Yönetmeni Hüseyin Kandemir moderatörlüğünde konuştuk. Youtube kanalımıza abone olarak sonraki etkinliklerden haberdar olabilirsiniz. 

Toplantımızda ele alınan bazı başlıklar:

  • Pandemi Sürecinde Psikiyatri Servislerinin Durumu
  • Psikiyatri Pratiğinde Yanılgı Nedenleri
  • Psikiyatri’de Hatadan Kaçınma Yolları
  • Telepsikiyatri’de Sorunlar
  • Psikiyatri Uzmanları’nın Sorunları
  • Psikiyatri Uzmanları’nın Sorumlulukları
  • Psikiyatri Uygulamalarında Hasta Hakları
  • İlgili Mevzuat ve Emsal Yargı Kararları
  • İzleyici Soruları ve Sonsöz

Yukarıdaki kayıt butonu ile etkinliğe kayıt yaptırarak daha kolay erişebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki sosyal medya hesaplarımız üzerinden de yayınlarımız izleyebilirsiniz:
https://www.facebook.com/medikal.akademi
https://twitter.com/MedikalAkademi

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

6 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Halime
Halime
3 yıl önce

Psikiyatri hastalarının tanı koyma aşamasında hekimlerin gözlemi ve sözlü muayene, sanıyorum laboratuvar verilerinden daha ön planda. Özellikle de bipolar tanısının koyulması aşamasında hekimlerin tanılarının doğruluğunu ortaya koyabileceği veya teyit edebileceği tıbbi görüntüleme veya kan-laboratuvar tahlil verileri bulunmakta mıdır? Yoksa yalnızca hekim gözlemi ve hasta davranışları ve düşünceleri ile mi tanı… Devamını oku »

Ceren
Ceren
3 yıl önce

Olası bir ölümle ya da cinsel saldırı ile sonuçlanabilecek durumda istemsiz yatış için mahkeme haricinde hasta yakınları ile paylaşım söz konusu olabiliyor mu? Bu durumla ilgili karşılaştığınız bir olay oldu mu sır saklama yükümlülüğü bağlamında?

Ceren
Ceren
3 yıl önce

İstemsiz enjeksiyon yapılması durumunda kişinin hastalık seviyesiyle bağlantılı olarak ayırt etme gücü olup olmadığı mı dikkate alınmakta? Yoksa ayırt etme gücünün olduğu durumlarda da bu uygulama söz konusu olabiliyor mu?

Seda güçlü
Seda güçlü
3 yıl önce

Bıpolar bozukluk tanısı konan hastanın 10 yıl sonrasında tımoma ya da myastenıa gravis teşhısı konulması nedeni ile tedavıde geç kalınması malpraktis davası konusunu oluşturur mu, beklenmeyen etki midir?

burak
burak
3 yıl önce

🙋‍♂️evde bakım hizmetleri sistemi mevcut , hasta yakınları ellerinde hastayı evinde gören pratisyen hekimin önerileriyle ilaç yazılması için geliyorlar burda oluşan olası hata sigorta kapsamında mıdır ?

burak
burak
3 yıl önce

🙋‍♂️genelde diğer branşlar için hastanın zarar görmesi söz konusuyken psikiyatride çevreninde zarar görmesi ( silah raporu alanın aikesini öldürmesi veya ehliyet alıp kaza yapıp çokça kişinin zarar görmesi) söz konusu ve bu durum için sigortanın ayrı bir ayrıcalığı yok.Koruyucu tutar limit aşımı söz konusu rahatlıkla olabilir, bu konuda ne yapılabilir

Araç çubuğuna atla