Hemşire, doktor ve sağlık çalışanlarının 2016 yılı zamlı maaşları belli oldu

Kategori: Arşiv, Hemşireler Print

para-el-odemeHükümet ile Memur-Sen 2016 yılı zammı için yüzde 6+5’te anlaşınca maaş hesapları başladı. Şu anda ortalama 2.479 TL olan bir hemşirenin maaşı sosyal yardımlarla birlikte ocakta 2.628 TL’ye temmuzda ise 2.759 TL’ye çıkacak. 16 yıllık bir öğretmenin maaşı ise ocakta 2 bin 860 TL’ye, temmuzdan sonra da 3 bin 4 TL’ye yükselecek.

HÜKÜMET ile Memur-Sen arasında önceki gün imzalanan toplu sözleşmeyle memurlara 2016 yılında verilen yüzde 6+5 zam, işe yeni giren bir hizmetlinin maaşını sosyal yardımlarla birlikte 2016 yılı ocak ayında 2 bin 151 TL’ye, temmuzda ise 2 bin 259 TL’ye çıkaracak. Türkiye Kamu-Sen ARGE merkezinin çalışmasına göre aynı dönemde Başbakanlık Müsteşarı’nın maaşı da sosyal yardımlarla birlikte 8 bin 712 TL’ye kadar yükselecek. Zamlardan memur emeklileri de yararlanacak. Anlaşma, 2016 yılından itibaren emekli olacak memurların ikramiyelerinde de 3 bin 765 TL’lik bir artış getirecek.

2016 zammına göre; hemşire, hekim ve sağlık personelinin maaşları

Ebe ve Hemşire kadrosunda görev yapanların 2016 net maaşları

hasta-hemsire-yatanHemşire ve ebeler 2016 yılında ne kadar maaş alacak: 2016 yılı için memur maaşlarında yapılması öngörülen artışlara ilişkin belirlemelere göre, hemşire ve ebelerin alacakları aylık net maaşlar, ilgililerin derece ve kademeleri ile hizmet yıllarına göre değişmekle birlikte;

Şu anda ortalama 2.479 TL olan bir hemşirenin maaşı sosyal yardımlarla birlikte ocakta 2.628 TL’ye temmuzda ise 2.759 TL’ye çıkacak.

Yasa geçerse hemşire maaşı 5 Bin TL olacak

Sağlık kuruluşlarında çalışan, diğer sağlık personeline döner sermayeden yapılan ödemelere ilişkin tavan oranı artırılmış, böylece örneğin bir hemşireye yapılan döner sermaye ödemesinde 180 liraya varan artış sağlandı. Başta sağlık personeli olmak üzere hizmet kollarında yetkili sendikalarca gündeme getirilen fiili hizmet zammı talebini değerlendirmek üzere bir bilim kurulu oluşturulması kararlaştırıldı.

2016 yılında zamlı öğretmen maaşları

Teacher and student in a classroom at school.

2016 yılında öğretmenler ocak ve temmuz zamları ile birlikte ne kadar maaş alacak Konfederasyonun hesaplamasına göre, 16 yıllık bir öğretmen şu anda 2 bin 699 TL alırken; ocak ayında sosyal yardımlarla birlikte 2 bin 860 TL alacak. Temmuz’dan sonra ise maaşı 3 bin 4 TL olacak.

Öğretmenlere 98 liraya kadar nöbet ücreti! 2005 yılından sonra göreve başlayan yaklaşık 1 milyon 200 bin kamu çalışanımıza ilave bir derece verilmesi kararlaştırıldı. Öğretmenlere 2016 yılında aylık brüt 98 liraya kadar, 2017 yılında da aylık brüt 140 lira nöbet ücreti ödenecek. Hafta sonlarında merkezi sınavlarda görevlendirilen öğretmenlerimizin sınav ücretleri 58 liradan, 132 liraya çıkartıldı.

2016 yılı zamlı, pratisyen hekim maaşı

16 yıllık bir pratisyen tabibin maaşı 4 bin 62 TL’den, ocak ayında 4 bin 306 TL’ye; Temmuz’da da 4 bin 521 TL’ye çıkacak.

hemşire maaş

MALİYET 20 MİLYAR TL

İmzalanan toplu sözleşmenin bütçeye maliyeti ise açıklanmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik konuyla ilgili sorulara yapılacak hesaplamadan sonra yazılı bir açıklamayla maliyetle ilgili bilgi verileceği yanıtını verdi. Daha önce yapılan açıklamalarda ise memur maaşlarında her bir puanlık artışın 1.5 milyar TL yük getireceği belirtilmişti. Bu hesaba göre yılın ilk 6 ayı için verilen 6 puanlık zammın maliyeti 9 milyar TL’ye çıkıyor. Öğretmenlerin nöbet ücretlerinde yapılan artışın da ciddi bir maliyeti olduğu belirtilirken; ilk 6 aylık maliyetin 10 milyar TL’yi aştığı vurgulanıyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da yaptığı açıklamada, imzalanan toplu sözleşmenin bütçeye getirdiği yükün 20 milyar TL’yi bulduğunu belirtti. Ekonomi yönetiminin imzalanan toplu sözleşmeye bütçeye etkisi nedeniyle itiraz ettiği, ancak hükümetin “Masadan anlaşmayla kalkılacak” yaklaşımı gösterdiği de belirtiliyor.

Kıyafet serbestisi yok

4/C’li geçici personele 150 lira ek ödeme yapılacak! Geçici personelle memur gibi vazife ifa eden işçilerin sözleşmeli personel pozisyona veya kadroya geçirilmesi konusunda yasal düzenleme yapılmasına yönelik çalışmaların başlatılması yönünde karar alındı.

Yurtdışı teşkilatlarından görevli sözleşmeli personele aile yardımı ödeneği verilmesi kararlaştırılmıştır. Eş durumu tayinlerinde istenen 3 yıl sigortalılık şartı 1 yıla indirilmiştir.

Şef, mübaşir, sivil savunma uzmanı, KİT’lerdeki mühendis ve mimarla koruma ve güvenlik görevlilerin tazminatlarında da ilave artışlar sağlandı. Cuma günleri öğle tatiline ilişkin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde düzenleme yapılması yönünde çalışma başlatılmasına karar verildi. Tapu müdürlükleri, vergi daireleri ve sosyal güvenlik merkezlerinde yoğun olarak çalışılan birimlerdeki personele fazla çalışma ücreti getirildi.

MEMUR-SEN, bu toplu sözleşme döneminde kravat zorunluluğunu ortadan kaldıracak şekilde memurlara kıyafet serbestisi de tanınması istemiyle oturmuştu. Ancak bu talep kabul görmedi. İmzalanan toplu sözleşme mutabakatında da buna dair bir hüküm yer almadı.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Erman
Erman
7 yıl önce

Öğretmen nöbet ücreti günlük mü 98tl. Biraz araştırın. Nöbet haftada bir ayda dört kez tutuluyor. Bu 4 nöbet toplamda 98 tl yapıyor. Günlük nöbet bedeli 24.5 tl. Ya hemşirelerin günlük nöbet ücretleri ne? Ortalığı bulandıran bilgi yoksunu bir yazı ve hilkat garibesi. Aylık 98tl çok mu geldi medikalakademi.com.tr hemşirelerin maksimum… Devamını oku »

Erman
Erman
7 yıl önce

Bir medikal sitesi olarak maaşlarınızı öğretmenlerle karşılaştırma gafletinde bulunmuşsunuz. 16 yıllık öğretmen maaşı ile 1 yıllık hemşire maaşını karşılaştırmak ne demek oluyor. Ayrıca hemşire nöbet ücretini de yazsaydınız ya. Sorununuz ne öğretmenlerle. Neyin kafası 16 yıllık hizmetle 1 yıllık hizmeti karşılaştırma. Yazık sizi eğiten öğretmene.

Araç çubuğuna atla