2023 Yılında Dünya Çapında Ses Getirecek Sağlık Sempozyumları

18 Aralık 2022   |    29 Mart 2024    |   Kategori: Kongreler Print

Dünya çapında pek çok sağlık sempozyumu düzenlenmekte. Bu sempozyumlar, tıp alanındaki özgün araştırmaları daha yakından inceleyebilme imkânı sunmasının yanı sıra küresel sağlık çalışmalarına katılabilme fırsatı da yaratmakta. Ayrıca dünyanın dört bir yanından alanında başarılı isimlerin bir araya gelmesini ve fikir alışverişinde bulunmasını sağlamakta. Bunlarla birlikte sempozyumların düzenlendiği ülkelere gidenler yeni yerler keşfedebilme ve eğer vakit bulabilirlerse tatil yapıp dinlenebilme imkanı da bulmakta. Bu bağlamda katılabileceğiniz bazı sağlık sempozyumlarını Ytur.net sizler için listeledi.

Küresel Sağlık Sempozyumu (Global Health Symposium)

Küresel Sağlık Sempozyumu’nun ABD’nin Wisconsin eyaletinin başkenti olan Madison’daki Health Sciences Learning Center binasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Michigan, Şikago, Minneapolis ve Kansas gibi yerlere yakın konumda olan organizasyon, 2 Nisan 2023 tarihinde saat 16.30’da yapılacak açılış konuşmasıyla başlayacak. “Tek Gezegen Tek Sağlık” temasının işleneceği sempozyuma dahil olacak olan katılımcılara “Tek Sağlık” kavramının günlük yaşamda nasıl bir fark yaratacağına dair bilgiler aktarılacak. 2023 Küresel Sağlık Sempozyumu’na ücretsiz bir şekilde katılım sağlanabilecek.

Entegratif Tıp ve Sağlık Sempozyumu (Integrative Medicine & Health Symposium)

ABD’nin en büyük kentlerinden olan Şikago’da düzenlenecek olan Entegratif Tıp ve Sağlık Sempozyumu, pandemi sonrasındaki dünya için yeni bir yol haritası çizmeyi amaçlıyor. Yüz yüze gerçekleştirilecek olan sempozyumda çok sayıda oturum yapılması planlanırken aynı zamanda atölye çalışmaları ile pratikler yapma fırsatı tanınması düşünülüyor. Amerika turları sırasında katılım gösterebileceğiniz Entegratif Tıp ve Sağlık Sempozyumu, kent merkezindeki Hilton Chicago’da 28 Şubat ile 2 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenecek.

IFC Küresel Özel Sağlık Konferansı (IFC Global Private Health Conference)

Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde düzenlenecek olan IFC Küresel Özel Sağlık Konferansı, “Gelişmekte Olan Piyasalarda Dayanıklı Sağlık Sistemlerinin Geliştirilmesi” temasıyla katılımcılarını ağırlayacak. Covid-19 salgını sonrasında sağlık sistemlerine erişebilirlik gibi konuların ele alınacağı konferansta sektör ile ilgili yeni iş modelleri, inovasyon ve üretim aşamalarının işlenmesi planlanıyor. Güney Afrika’nın en köklü şehri Cape Town’da organize edilecek olan konferans, 14-15 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Küresel Halk Sağlığı Konferansı (Global Public Health Conference)

GlobaHeal tarafından organize edilecek olan Global Public Health Conference, dilimize Küresel Halk Sağlığı Konferansı olarak çevrilmekte. Toplumun sağlığını daha üst seviyeye taşıyabilmek için uygulanması gereken yöntemlerin tartışılacağı konferansta “Gelecekteki Halk Sağlığına Hazırlık ve Müdahale için Köprüler Kurmak” teması işlenecek. Dünyanın farklı yerlerinden gelen araştırmacıların katılacağı Küresel Halk Sağlığı Konferansı, 23-24 Şubat 2023’te Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’daki Taj Samudra isimli otelde gerçekleşecek.

Uluslararası Sağlık ve Toplum Sağlığı Konferansı (International Conference on Healthcare and Community Health)

İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenecek olan Uluslararası Sağlık ve Toplum Sağlığı Konferansı, ülkenin ve dünyanın önde gelen akademik bilim insanlarını ağırlayacak. Araştırmacılar, eğitimciler ve öğrenciler için son derece faydalı olması düşünülen konferansta toplum sağlığı teması ele alınacak. 8-9 Nisan 2024 tarihleri arasında Roma’da düzenlenecek olan konferansa dileyen herkes, kendi araştırmalarını ileterek katkı sağlayabilecek.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla