J Plasma Nedir? Nasıl Yapılır? Cilt sıkılaştırmaya faydaları nelerdir?

25 Mart 2022   |    10 Eylül 2022    |   Kategori: Cerrahi, Estetik Print

J plasma cerrahi yöntemler, kişinin yüz, boyun ve vücut genelinde sarkmış bir halde bulunan cildin sıkılaştırılması için geliştirilen teknolojik yöntemlerdir. Teknolojinin gelişimi ile birlikte özel cihazlar kullanılarak gerçekleştirilen bu işlemler, cildinde sıkılaştırma ve gençleşmeye önem veren herkes tarafından rahatlıkla tercih edilebiliyor. Helyum gazı aracılığı ile gerçekleştirilen j plasma, mutlaka uzman hekimler tarafından yapılması gerektiği de unutulmamalıdır.


İnvaziv teknolojik yöntemler arasında yer alan j plasma genel anlamda vücudun tüm bölgelerine uygulanabilir olsa da yüz ve boyun kısmında sıklıkla tercih edilir. Radyo frekans enerjisi ve helyum gazının birleşmesini sağlayan bu teknikler, yüzey yenileme ve sıkılaştırma işlemleri için en ideal seçimdir.

Lazer teknolojileri arasında yer alan CO2, RF ve helyum gazının da etkisi ile gerçek plazmanın oluşumunu sağlar. Ayrıca soğuk helyum plazması, cilt yüzeyinde veya deri altında işlem sırasında buhar oluşmasını sağlayarak doku travmalarının önüne geçer.

J Plasma Nasıl Yapılır?

Lokal ya da genel anestezi uygulanarak yapılan j plasma teknolojisi, uzman hekimler tarafından klinik ortamlarda gerçekleştirilir. Vücut şekillendirme olarakta bilinen j plasma, yapılacak olan cilt yüzeyinde gizli ve minimal kesiler açılarak işleme başlanır. Cildin alt kısmına uygulanan bu teknikte, kişilerin cilt sıkılaştırılması ve gençleşmesi hedef alınır.


J Plasma Kimlere Uygulanır?

J plasma teknolojisinin sağladığı imkanlardan dolayı birçok kişi tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alır. Bu anlamda j plasma işlemlerinde merak edilen konuların başında yaş aralıkları gelir. J plasma teknolojisi 30 ile 80 yaş arasında olan kadın veya erkek cinsiyet fark etmeksizin herkese uygulanabilir. Tüm cilt tiplerinde etkili olan bu teknoloji, lokal anestezi altında yaklaşık olarak 1 saat süren bir işlem ile gerçekleştirilir.

Post Bariatrik Cerrahi Nedir?

Son zamanlarda internet arama motorlarında sıklıkla rastlanılan konuların arasına post bariatrik cerrahi gelir. Morbid obezite ve diyabet gibi rahatsızlıklarının tedavisinin ardından ortaya çıkan aşırı zayıflama, sarkma, şekil bozuklukları ve düzensizlikler için uygulanan cerrahi yöntemdir. Estetik uzmanları tarafından uygulanan bu işlem, plastik ve rekonstrüktif ameliyatların genelini kapsar.

Post Bariatrik Cerrahi Avantajları Nelerdir?

Kadın veya erkeklerde dış görünüm, estetiksel güzellik büyük önem taşır. Teknolojinin gelişimi ile birlikte uygulanmaya başlanılan post bariatrik cerrrahi birçok avantajı da beraberinde getirir. Obezite sonrası estetik olarak bilinen post bariatrik cerrah
yöntemleri özellikle yüz kısmında estetik dokunuşlar yaratır. Yüz bölgesinin durumuna göre yüz germe, kaş, alın germe ve çeşitli dolgu uygulamaları yapılabilir.

Liposuction Nasıl Yapılır?

Kilo problemi olmayan buna rağmen bölgesel olarak zayıflamak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen liposuction, vücutta bulunan bölgesel yağların giderilme işlemleridir. Uzmanlar tarafından uygulanan bu yöntemde, vücutta fazladan bulunan yağlar atılır. Liposuction cerrahi yöntemde, yağ dokularının bulunduğu kısma 1-2 milimetre kesiler açılarak işleme başlanır. Açılan bu kesiklerden vakumlama yöntemi ile yağlar alınır.

Liposuction Kimler İçin Uygundur?

Sistemik bir sağlık problemi olmayan kadın ya da erkek herkese uygulanabilir. Diğer uygulamalardan farklı olarak hamile veya emziren annelere uygulanmasında da herhangi bir sakınca yoktur.

Liposuction En Sık Nerelerde Tercih Ediliyor?

Yağ aldırma olarak bilinen liposuction işlemleri, geçmiş yıllardan günümüze hem hastalar hem de hekimler tarafından sıklıkla tercih edilir. Sıklıkla uygulanan bu estetik operasyon, genellikle kalça, basen, karın, bel, diz gibi kısımlara uygulanır. Bunun yanı sıra vücut genelinde inatçı yağlanmaların ve bölgesel kilo problemlerinin yaşandığı bölgelerde de uygulanmasında herhangi bir sorun yoktur.

Liposuction Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Liposuction işlemlerinin sağladığı avantajlar bilindiği için birçok kişi tarafından bu işlemin kalıcı olup olmadığı da sıklıkla araştırılır. Liposuction operasyonları kalıcı olmalarının yanı sıra işlem sonrasında hasta kilo alımına başlarsa, diğer bölgelere oran ile işlem yapılan bölge daha az kilo alır.

Liposuction Ameliyatı Genel Anestezi İle Mi Yapılır?

Liposuction işlemleri klinik ortamlarında hastanın durumuna göre genel anestezi veya bölgesel anestezi uygulanarak yapılır. Yağ dokularının bulunduğu alan büyük ise bölgesel anestezi uygulanma ihtimali oldukça düşüktür. Liposuction işlemlerinde anestezi seçimi, emilecek olan yağ miktarının oranına bağlıdır.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla