İlaçlı stentte en uzun süreli klinik veriler açıklandı

Kategori: Kardiyoloji Print

Alvimedica,  ilaç salınımlı stentti CORACTO için iddiasını sürdürüyor

Türkiye’nin yenilikçi medikal teknolojilerde dünya markası Alvimedica’nın geliştirdiği Coracto Rapamisin Salımlı Koroner Stent, dünyanın önde gelen tıp uzmanları ve Türkiye’nin saygın kardiyologlarının buluştuğu bir toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. İnce biyobozunur polimer kaplamasının 10 -12 hafta içerisinde tamamen vücut içerisinde erimesi sayesinde Rapamisin’in %100 salımını sağlayan Coracto, klinik çalışmaları ile literatürde tamamı %100 kronik total oklüzyon hastaları (CTO) ile yapılmış tek yayın olma özelliği taşıyor.

Polimerinin eriyebilir ve vücuda uyumlu olma özelliği sayesinde, Coracto kullanımı ile altı ay sonrasında ikili antiplatelet tedavinin kesilmesine rağmen, 24 aylık sonuçlar itibarıyla herhangi bir geç pıhtı (tromboz) oluşumu görülmedi. Yapılan toplantıda 6.5 yıllık sonuçları da açıklanan bu çalışma hiçbir ilaçlı stentte bu kadar uzun dönem takip olmaması nedeniyle ayrıca önem taşımaktadır.

Alvimedica’nın girişimsel kardiyoloji alanında tanınmış kardiyologların katılımıyla 16 Ekim tarihinde Ritz Carlton Hotel’de düzenlediği toplantıda, CTO klinik araştırmasında başarısı test edilmiş olan Coracto Rapamisin Salımlı Koroner Stent doktorlara tanıtıldı. Alvimedica Genel Müdürü Cem Bozkurt’un açılışını yaptığı toplantıda Türkiye Kardiyoloji Derneği Başkanı Oktay Ergene’nin moderatörlüğünde ve dünyanın önde gelen tıp uzmanlarının konuşmacı olarak katıldığı bir panel de gerçekleştirildi. Paslanmaz çelik malzemeden üretilen, oldukça esnek ve Rapamisin içeren biyoeriyebilir çok ince bir tabaka ile kaplı Coracto, yenilikçi medikal teknolojilere imza atan Alvimedica’nın yeni nesil stent pazarındaki rakipsiz ürünü olarak öne çıkıyor.

Coracto Rapamisin Salımlı Koroner Stent, biyoeriyebilir polimer kaplamasının ince olması ve 10 -12 hafta icerisinde tamamen vücut içerisinde erimesi sayesinde Rapamisin’in yüzde 100 salımınını sağlıyor. Mükemmel stent iletilebilirliği ile kardiyologların işini kolaylaştıran Coracto, hedef noktasına çok rahat ve çabuk erişebiliyor.

CTO’da tek klinik örnek
Coracto’nun sahip olduğu teknolojiyle dünyadaki en yeni nesil ilaç salımlı stent olduğunu belirten Dr. Cem Bozkurt, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Alvimedica’nın dünya çapında sunduğu yenilikçi ürünlere bir yenisini daha eklemekten büyük bir gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Özellikle tedavisi en zor lezyon kabul edilen CTO vakalarındaki etkinliği klinik olarak kanıtlanmış olan Coracto Rapamisin Salımlı Koroner Stenti, girişimsel kardiyolojinin başarısında önemli kilometre taşlarından biri olarak görüyoruz. İlaç kaplı stentlerde en sık rastlanan sorunlardan biri olan geç dokulanmaya (reendotelizasyon) bağlı pıhtı oluşumunu etkili bir biçimde ve rakiplerinden cok daha iyi olarak önlediği klinik olarak sabit görülen Coracto’nun kısa sürede doktorlarımız için vazgeçilmez bir stent olacağı kanısındayız”.

Literatürde tamamı yüzde 100 kronik total oklüzyon hastaları (CTO) ile yapılmış tek yayın olma özelliğini taşıyan aynı zamanda 6.5 yıllık sonuçları olan tek ürün olması ile de öne çıkan Coracto Rapamisin Salımlı Koroner Stenti,  2010 EuroCTO Club Başkanı Prof. Dr. Nicalaus Reifart tarafından CTO hastalarında yapılan klinik çalışmaya konu oldu. Prof. Dr. Nicalaus Reifart’ın klinik çalışmasında oldukça uzun ve zor lezyonlara sahip hastalarda çıplak metal stent ve Coracto karşılaştırıldı. Coracto polimerinin eriyebilir ve vücuda uyumlu olma özelliği sayesinde, altı ay sonrasında ikili antiplatelet tedavinin kesilmesine rağmen, klinik çalışmanın 24 aylık sonuçları itibarıyla herhangi bir geç pıhtı (tromboz) oluşumu görülmedi.

Yenilikçili çözümü ile beğeni topladı
Türkiye Kardiyololoji Derneği Başkanı Oktay Ergene’nin moderatörlüğünde gerçekleşen panele her biri kendi alanında uzman ve dünyaca otorite kabul edilen bilim adamları, Prof. Nicolaus Refiart, Prof. Georgios Sianos ve Prof. Renu Virmani katıldılar. Coracto Lansman Toplantısı sırasında farklı başlıklar altında sunumlar yapan konuşmacılar izleyicilere ilaç salımlı stentlerin etkileri hakkında geniş bir görüş açısı sundu.

Gectigimiz iki yılın EuroCTO (Avrupa Kronik Total Okluzyon Dernegi) Başkanı ve kronik total oklüzyon konusunda dünyaca otorite kabul edilen ünlü Alman girişimsel kardiyolog Prof. Dr. Nicolaus Refiart, yaptığı konuşmada Coracto’nun  en zor lezyonlar olarak kabul edilen kronik total okluzyonlarda dahi bu kadar başarı göstermesine  dikkat çekerek “ Coracto her türlü lezyon tedavisindeen iyi seceneklerden biri olacaktır” dedi.

Panelin diğer konuşmacısı Avrupa Kardiyoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Georgios Sianos, aynı zamanda EuroCTO Club Yönetim Kurulu ve kurucu üyesi olarak bu alanda saygın bir isme sahip. Kronik total oklüzyon konusunda dünyaca ünlü Yunanlı girişimsel kardiyolog Prof. Sianos, ilaç salımlı stentler konusunda hızlı bir değişim yaşandığını söyleyerek şöyle konuştu: “Coracto ile yaptığı vakaların takiplerinde hastaların yaşam kalitelerinin oldukça arttığı, yapılan takipler sonucunda Coracto stentin performansının oldukça üst düzeyde olduğunu vurgulamıştır. Konuşmaları dünyanın her yerinde ders gibi merakla dinlenen bilim insanı ve özellikle ilaç kaplı stentler denilince dünyanın akla ilk gelen ünlü histopataloglarından biri olan Prof. Renu Virmani, panelde büyük bir ilgiyle izlendi. ABD, Washington DC’de CvPath Enstitüsü’nde görevli Prof. Dr. Renu Virmani ilaçlı stentlere mesafeli durmasına karşılık Coracto ile Alvimedica’nın çok önemli adım attığını ifade ediyor. Prof. Dr. Virmani’ye göre Coracto, ağır vakalar için çözüm olabilecek yenilikçi stentler grubunda yer alıyor.”

Daha detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

 

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla