Hastalık raporları yönetmeliği değişti

Kategori: Hukuk / Mevzuat Print

ANKARA – Yeni çıkarılan yönetmelikle, 1981 yılından beri uygulanan ‘Memurların Hastalık Raporlarını Verecek Hekim ve Sağlık Kurulları Hakkında Yönetmelik” yürürlükten kaldırıldı. Sosyal güvenlik mevzuatıyla uyumlulaştırılan yeni yönetmelikte eski yönetmeliğin pek çok madde korundu.

Yeni düzenlemeye göre, memurların hastalık raporları aile hekimleri, kurum tabipleri, SGK ile sözleşmeli hastaneler ve tıp merkezleri tarafından verilecek. SGK ile sözleşmesi bulunmayan hastanelerin raporları 10 günden daha kısa ise sözleşmeli hekim, 10 günden uzun ise sözleşmeli sağlık kurulunca onaylanmadan geçerlilik kazanmayacak. Bu şekilde rapor alan memurlar bildirime rağmen görevlerine dönmezler ise haklarında izinsiz olarak işe gelmeme hükümlerine göre işlem yapılacak.

Yönetmelikte rapor alan memura, en geç ertesi gün raporun aslını veya örneğini kurumuna ulaştırma zorunluluğu getirildi. Bu işlem email veya faks yoluyla da yapılabilecek. Bilimsel olarak uygun görülmeyen raporlarda memur hakem hastaneye sevk edilecek ancak bu süre içinde rapor geçerli sayılacak. Hastalık raporları acil haller hariç memuriyet görevinin yapıldığı yerden veya memurun sevk edildiği hastaneden alınacak. Yeni uygulamaya göre de yıllık izin sırasında alınan raporlar, yıllık izin süresinden sayılmayacak.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla