Koronavirüs aşıları, derinleşen pandemi krizine çözüm olacak mı?

Tarih: 21 Aralık 2020

Saat: 12:00

Süre: 50 dakika



Güncel Sağlık Söyleşimizin bu haftaki buluşmasında ‘Koronavirüs aşıları, derinleşen pandemi krizine çözüm olacak mı?’ konusunu konuştuk. Moderatörlüğünü Sağlık Habercisi Ayşegül Aydoğan Atakan‘ın yaptığı etkinliğin konuğu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer oldu. Youtube kanalımıza abone olarak sonraki yayınlarımızdan haberdar olabilirsiniz. 

Toplantımızda ele alınan bazı başlıklar:

  • Pandeminin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Bir yılın değerlendirmesini yapar mısınız? Daha önce bilim kurulu üyeliği yapmış bir hekim olarak salgının gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz?
  • Türkiye’de en çok tartışılan konu, vaka sayılarının şeffaf bir şekilde açıklanmadığı yönündeydi. Gelinen noktada pek çok kişide açıklanan verilere karşı güvensizlik oluştu. Salgının yönetimi açısından verilerin şeffaf paylaşımının önemi nedir?
  • Aşı konusunda henüz uygulamaya geçilmeden başlayan karmaşa konusunda ne düşünüyorsunuz? Gerek artan aşı karşıtlığı gerekse kamuoyunda oluşan güvensizliğe yönelik neler yapılmalı?
  • Covid-19 pandemisinde ülkemizde resmi rakamlara göre her gün 200’den fazla kişi hayatını kaybediyor. Sizce her gün bu kadar çok vatandaşın hayatına mal olan bu pandemi, meclisin gündemine yeterince girebildi mi? Pandemi bir halk sağlığı sorunu olarak mecliste nasıl ele alınmalı?
  • Covid-19 aşısı için ruhsatlandırma yönetmeliğinde bir değişiklik yapılarak acil kullanım onayı getirildi. Sizce bu değişiklik sürece nasıl bir katkı sağlar? Getireceği fayda ve zarar ne olur?
  • Türkiye, aşı siparişi ve alımı konusunda geç kaldı mı? Sipariş verilen doz miktarı yeterli mi? Aşılamada gereken çoğunluğa ulaşılamadığı takdirde toplumsal bağışıklık nasıl sağlanır?
  • Bu koşullarda koronavirüs aşıları, derinleşen pandemi krizine çözüm olabilecek mi?
  • Yerli aşı çalışmaları hakkında neler söylersiniz? Geldikleri aşama itibariyle sorunun çözümünde umut olacak mı?
  • Sağlık çalışanlarının her geçen artan kayıpları ve Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmemesine karşın yeni bir genelgeyle düzenlenecek olması üzerine neler söylersiniz?

Yukarıdaki kayıt butonu ile etkinliğe kayıt yaptırarak daha kolay erişebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki sosyal medya hesaplarımız üzerinden de yayınlarımız izleyebilirsiniz:
https://www.facebook.com/medikal.akademi
https://twitter.com/MedikalAkademi

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla