Medikal Akademi Güncel Sağlık Söyleşimizin bu haftaki buluşmasında ‘Pandeminin astım ve alerjisi olan çocuklardaki etkisi ve Covid-19 aşısı’ konusunu konuştuk. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Enis Şekerel, Medikal Akademi Yayın Yönetmeni Hüseyin Kandemir ve Medikal Akademi Ankara Temsilcisi Hatice Pala Kaya’nın sorularını yanıtladı. Youtube kanalımıza abone olarak sonraki yayınlarımızdan haberdar olabilirsiniz.
Toplantımızda ele alınan bazı başlıklar:
Alerjik hastalıklar ve immünolojik bozukluklar ile COVID-19 arasındaki ilişkiyi açıklar mısınız? Pandeminin başından bu yana gelinen süreçte deneyimleriniz, yapılan araştırmalar bu hastaların COVID-19 açısından yüksek risk altında olduğuna dair bir veri sunuyor mu? Koronavirüsün alerji hastalıkları üzerindeki etkisi nedir?
Çocukların COVID-19’dan yetişkinler kadar etkilenmediklerini görüyoruz. Koronavirüs farklı yaşlardaki çocukları değişik şekilde etkiliyor mu? Bebek, çocuk ve ergenlerin koronavirüs salgınındaki yeri ve önemi nedir?
Okulların, kreşlerin ve anasınıflarının açılmaması bu çocukları nasıl etkiledi?
Mayıs-Haziran sonrasında pandemide sonbahar aylarında yeni bir zirve yaşadık ve bunun sonucunda sıkı tedbirler alındı. Bu tedbirlerin ardından salgının seyrini nasıl buluyorsunuz? Yılbaşından sonra sıkı tedbirlerin kaldırılabileceği bir ortam olur mu?
İngiltere’den gelen mutasyon haberleri ile bütün dünya alarma geçti. Koronavirüsün geçirdiği mutasyonlar nedeniyle çocukları yetişkinler kadar etkileme ihtimali var mı? Yeni varyantın çocukları enfekte etme eğilimi konusunda göstergeler var mı?
Yeni varyant, virüsün yayılmasında çocukların ve okulların oynadığı rolü artırabilir mi? Bu gerçekleşirse bulaştırıcılık ve ölüm oranları açısından sonuçları ne olur?
Salgınla mücadele kapsamında son haftalarda birçok ülkede aşılama çalışmaları başladı. Türkiye’de de çok yakında başlayacak. Çocuklar Covid aşısı olacak mı? Alerjik hastalığı olan çocuklara bu aşıları yapmak güvenli mi?
İngiltere’de mRNA aşısı yapılan iki kişide alerjik reaksiyon gelişmesi üzerine, alerjisi olan kişilerin aşılanması gerekip gerekmediği konusundaki endişeler tetiklendi. Koronavirüs aşılarına karşı ne sıklıkta alerjik reaksiyon bekleniyor?
Biotench/Pfizer aşısından sonra Moderna aşısından da alerjik reaksiyon yaptığına dair haberler geldi. Aşı yapmamayı gerektirecek reaksiyonlar mı bunlar?
Kronik hastalığı olanlar açısından hangi aşıyı olmak daha etkili ve güvenli? (mRNA mı, Sinovac mı)
Size daha iyi hizmet verebilmemiz için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Giriş yaptığınız andan itibaren çerez kullanımını kabul etmiş sayılacaksınız.TamamDetaylı bilgi için tıklayın
YORUMUNUZ VAR MI?
Ne yapmam gerekli
Bağlanamıyorum