Meme küçültme ameliyatı nasıl uygulanır?

Yazan Doç. Dr. Burhan Özalp
12 Şubat 2019   |    21 Kasım 2019    |   Kategori: Estetik, Üye Yazıları Print

Meme Küçültme Ameliyatı, kadınlar için bedenleri ile barışık olmak öz güvenlerine en büyük yatırımdır. Üstelik bedensel bazı istenmeyen durumlar sağlık açısından da sorun yaratabilecek kadar önemlidir. Bu sorunların başında ise büyük meme sahibi olmak geliyor. Estetik açıdan rahatsız verebilecek bu durum sırt ağrısı ve ileri yaşlarda duruş bozukluklarına kadar farklı sağlık sorunlarını da beraberinde getirir. Göğüslerin oluşması kadınların ergenliğe girdiği dönemde büyümeye başlayıp belirli bir olgunluğa varınca büyümesi duran bir süreci kapsar. Ancak bazı durumlarda büyüme süreci uzayıp göğüslerin boyutları ideal büyüklüğün ötesine geçebilmektedir. Bu gibi durumlarda da meme küçültme estetik ameliyatı tek çare olarak öne çıkmaktadır.

Büyük Göğüs Sahibi Olmanın Kalıtımsal Etkisi

Aşırı meme büyüklüğü tıp dilinde meme hipertrofisi ya da gigantomasti olarak bilinmektedir. Aşırı meme büyümesinin nedenleri ile ilgili net bir görüş olmamakla birlikte hormonların bu süreçte büyük etkisi olduğu kabul edilmektedir. Ayrıca genetik faktörler de bu konuda işin içine girer. Sık ve kontrolsüz kilo alışverişi ile uzun süreli emzirme gibi durumlarda da memelerin boyutlarında değişiklik gözlenmektedir.

Labioplasti nedir? Labiaplasty ameliyatı nasıl yapılır, tehlikeli midir?

Meme Küçültme Ameliyatı Hakkında Bilinmeyenler

Meme küçültme nasıl olur kısmına geçmeden önce bu sorunun daha büyük sorunlara yol açmaması için erken tedavinin büyük önem taşıdığının altını çizmek gerekiyor. Zira geç kalınmış müdahale omurgada eğrilikten, kol uyuşmalarına, omuzlarda çökme sorunlarından kızarıklık ve mantar oluşumu gibi yaşam kalitesini ciddi oranda azaltan rahatsızlıklara kadar pek çok sorunun geri dönülmez seviyelere ulaşmasına neden olmaktadır.

Operasyon Sonrası İyileşme Süreci

Meme küçültme operasyonu ortalama 2,5-4 saat kadar süren bir işlemdir. Bu işlem yağ aldırma işlemine benzerlik göstermektedir. Operasyondan sonra meme altına doğru küçük ve estetik anlamda rahatsızlık vermeyen bir iz olabilir. 18 yaşını geçmiş ve anestezi almaya uygun her hastaya yapılabilecek bu operasyondan sonra hasta 1 günlük bir hastane sürecinden sonra hızlı bir iyileşme dönemine girecektir.

Meme Küçültme Fiyatları

Ameliyat sonrası bazı hastalarda ödem görülmesi mümkündür. Ancak kısa sürede operasyon sonu yan etkileri kaybolup meme sağlıklı bir hale dönüşecektir. Göğüs küçültme fiyatları ve operasyonun detayları ile ilgili merak ettiğiniz her konuyu hekiminizle görüşebilirsiniz.

Liposuction nedir? Yağ aldırma ameliyatı nasıl yapılır, riskli midir?

Hem sağlık açısından şart hem de estetik açıdan önemli bu operasyonun sonucunda sahip olmaktan gurur duyacağınız bir bedene kavuşacaksınız. İlk görüş değerlendirmesinde hastanın beklentileri ve hekimin önerdiği tedavi şekli ile ilgili bilgilerin yanında 3d görüntüleme teknolojisi sayesinde hasta ameliyat sonrası sahip olacağı meme boyutları ve şekli ile ilgili net bir fikir sahibi de olacaktır.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla