Nöralterapi nedir? Hangi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir?

28 Temmuz 2016   |    6 Haziran 2019    |   Kategori: Diğer Hastalıklar, Fizik Tedavi Print

noralterapi-igne-akupunkturNöralterapinin otonom sinir sistemini uyararak vücudun onarım sistemlerini ve bedenin kendi kendisini tedavi etme yeteneğini harekete geçiren bölgesel bir enjeksyon tedavisi olduğunu söyleyen Fizik Tedavi Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Reyhan Tuncay “Nöralterapi lokal anestezik madde kullanılarak yapılan düzenleme tedavisidir. Nöralterapide kesinlikle kortizonlu ilaçlar kullanılmaz” dedi.

Nöralterapinin yan etkisi oldukça azdır

reyhan-tuncayYapılan lokal anestezik enjeksiyonları direk sinirler içine değil, sinirlerin en yoğun bulunduğu cilt altı bölgelerine yapıldığını dile getiren Dr. Reyhan Tuncay; “Cilt altındaki bu sinirler aracılığı ile ilgili organlara kadar uyarı gönderilebilmektedir. Bu nedenle yan etkisi yok denecek kadar azdır. Organlarda oluşan dengesizlik, bozukluk veya hastalık bu pozitif uyarılarla tedavi edilebilmektedir.

Böylece zararlı kimyasal ilaçlar, cerrahi uygulanmalar ve yoğun antibiyotik kullanımı sonrası bozulan vücudun iç dengesini sağlanmakta, hücreler üzerindeki olumsuz etki kaldırılmakta ve hücrelerin normal çalışması sağlanabilmektedir” dedi.

Nöralterapi pek çok hastalığın tedavisinde kullanılabilir

Nöralterapinin hemen hemen her hastalıkta kullanılabilen bir tedavi olduğunu söyleyen Dr. Reyhan Tuncay; Özellikle klasik tıbbın yetersiz kaldığı uzun süreli, geçmeyen ağrılarda çok etkindir. Hormonal bozukluklarda, sistemik bazı hastalıklarda etkili olur.

Baş ağrısı ve migren farklı mı? Nöralterapi migrene iyi gelir mi?

Nöralterapi kas iskelet sisteminin akut veya kronik ağrılı durumları yanı sıra migren, lenf dolaşım bozuklukları, kabızlık, gaz şişkinlik gibi mide bağırsak rahatsızlıkları, hormonal dengesizlikler, huzursuz bacak sendromu ve alerjik hastalılarda da kullanılabilir. Ayrıca cerrahi girişim sonrası başlayan ağrılarda da kullanılır. Sağlıklı insanlara ise vücudun toksinlerden arındırılması ve anti – aging amacıyla yapılabilir olduğunu ifade etti.

Nöralterapi her yaş hastaya uygulanabilir mi?

Nöralterapinin çocuk ve yaşlılar dahil olmak üzere her yaştan hastaya uygulanabildiğini belirten Dr. Reyhan Tuncay “Tansiyon, şeker, kalp vb. hastalıklar ve hastanın kullandığı ilaçlar tedaviye engel değildir. Anti-koagülan grubundan kan sulandırıcı ilaç kullananlarda bazı uygulamalarda dikkatli davranılmalıdır. Sadece myastenia graves kas hastalarında nöralterapi uygulanmaz. Tiroid hastalıkları tedavisi nedeni ile atom tedavisi olan hastalara 6 ay süresince uygulanmamalıdır” diyor.

Sağlığınızı korumak için nöralterapi kullanılabilir mi?

Dr. Tuncay; “Nöralterapi sadece bir tedavi yöntemi değil aynı zamanda bir koruyucu hekimlik yöntemidir. Çünkü basit bir ağrıdan, grip gibi viral bir hastalıktan alerjiye kadar tüm hastalıkların temel patolojisi aynıdır. Nöralterapi hem hastalıklarla mücadelede hem de sağlıklı halin korunmasında çok etkin kullanılan bir yöntemdir. Yani kişi kendisinde hastalık olmadan mevcut sağlıklı durumunu korumak için Nöralterapi uygulatabilir” dedi.

Geçmeyen ağrıların tedavisinde; nöral terapi

Nöralterapi iğne korkusu olanlara rahatlıkla uygulanabilir

Dr. Reyhan Tuncay; “Nöralterapide lokal anestezik uygulamaları cilt altı, kas dokusu, vücuttaki yara ve ameliyat izleri, eklem içi ve ağrılı noktalara ince uçlu küçük iğneler kullanılarak yapılır. Enjeksyonlar sinir içerisine yapılmaz. Nöralterapi sadece bir enjeksyon tedavisi değildir. Hastaların aynı zamanda beslenmeleri ve bağırsak fonksiyonları da bu tedavide mutlaka ele alınır ve gerekirse besin intolerans testi yapılarak beslenme düzenlemesi yapılır.

Ayrıca ciddi iğne fobisi olanlara dahi rahatlıkla uygulanabilir. Kullanılan iğneler oldukça ince iğnelerdir. İki uygulama arasında en az 3 gün olmalıdır. Tedavideki seans sayısı hastanın kliniği ile ilişkilidir ama ortalama 3- 6 seansta hastanın kliniğinde belirgin düzelmeler gözlemlenir” olduğunu ifade etti

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla