Uzmanlar gıda ürünlerindeki şeker oranının yüzde 30 oranında azaltılmasını talep ediyor. Sağlık kuruluşu Action on Sugar bünyesinde çalışan İngiliz ve ABD ‘li doktor ve akademisyenler, şeker kullanımına binaen oluşan hastalıklar ve dolayısıyla ölümlerin durdurulması için günlük şeker tüketiminin acilen yüzde 30 oranında düşürülmesi gerektiğini söylüyor. Bilim insanlarının araştırmalarına göre diyet diye bilinen ya da da tatlı olmayan bir çok yiyecekte, sanılanın aksine yüksek dozda şeker var. Örneğin, yağsız yoğurt en az beş çaykaşığı, domates çorbası ise dört çaykaşığı şeker içeriyor.Şeker tüketimi ve sağlık! Hiç şeker tüketmeyecek miyiz, hepsi zararlı mı?
YAZIYI PAYLAŞ
YORUMUNUZ VAR MI?