Deprem nedeniyle düzenlediğimiz canlı yayın serisinin yeni bölümünde ‘Depremde Enfeksiyon Riski: Bulaşıcı Hastalıklara Karşı Ne Yapılmalı?’ konusunu Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği YK Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Sağlık Habercisi Ayşegül Aydoğan Atakan‘ın sorularını yanıtladı. Youtube kanalımıza abone olarak sonraki webinar ve canlı yayınlarımızdan haberdar olabilirsiniz.
Toplantımızda konuşulan bazı başlıklar:
Deprem felaketi sonrası bölgedeki mevcut durum nedir? KLİMİK Derneği olarak bölgeyi ziyaretinizin ardından tespit ettiğiniz belli başlı sorunlar nelerdir?
Enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklar için ne tür riskler var? Şu ana kadar hangi hastalıklarda artış gözlenmektedir?
Enfeksiyon hastalıkları riskinin önlenmesi ve görülen mevcut sorunların daha da yayılmaması için hangi tedbirler alınmalı?
Aşılama / bağışıklama çalışmaları için bölgeye yeterince ilaç ve aşı sevkiyatı yapıldı mı? Aşılara erişim ve aşılama konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanıyor mu?
Depremzedelere öncelikli olarak uygulanması gereken aşılar nelerdir? Aşılama çalışmaları ve takibinde nelere dikkat edilmeli?
Özellikle çadırlarda yaşayan depremzedelerin hijyeni açısından acil ihtiyaçları nelerdir? Günlük su tüketimi ne olmalı?
Hava koşullarının sert olması ve beslenme sorunları gibi nedenlerle bağışıklığı düşen depremzedeleri ileri vadede bekleyen sağlık sorunları ne olabilir?
Bölgede sıkça dile getirilen tuvalet sorununa karşı acil çözüm önerileriniz nelerdir?
Enkazdan çıkarılan yaralılara tetanos aşısı uygulanmasının önemi nedir?
Bölgede bulunan sağlık çalışanları ve yardım personeli nelere dikkat etmeli? Ne tür sağlık riskleri söz konusu olabilir?
Size daha iyi hizmet verebilmemiz için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Giriş yaptığınız andan itibaren çerez kullanımını kabul etmiş sayılacaksınız.TamamDetaylı bilgi için tıklayın
YORUMUNUZ VAR MI?