Burun Estetiği Ameliyatı: Kimler yaptırabilir, ne kadar sürer?

Yazan Doç. Dr. Burhan Özalp
Kategori: Cerrahi, Üye Yazıları Print

Burun yüz kısmının orta bölgesinde bulunan ve yüzün güzelliğine oldukça büyük etkisi olan fiziksel bir yapıdır. Rahat ve sağlıklı bir şekilde nefes alıp vermenin burun iç ve dış etkenlerinin düzgün ve sağlıklı olmasına bağlı olduğu biliniyor. Burunda yer alan şekil bozukluğu hem görüntü anlamında hem de rahat nefes alıp verme konusunda birtakım sorunlar meydana getiriyor. Bu nedenle burunda mevcut olan şekil bozuklukların ortadan kaldırılmasını sağlayan cerrahi müdahaleler ile hem şekil bozukluğu gideriliyor hem de nefes alıp vermesi konusundaki bozukluklar gideriliyor. Oldukça önemli olan burun estetiği ameliyatı hem görüntü hem de burnun normal bir işleve dönmesi açısından büyük bir titizlikle yerine getirilmesi gerekiyor.

En sık yapılan ameliyatlardan birisi de burun estetiği ameliyatıdır. Burun ile ilgili şikayetleri bulunan hastaların başvuru yapmalarının nedenleri burun kemerler, burun ucu ve burundaki şekil bozuklukları ile ilgilidir.

Özellikle burun tabanındaki genişliğin fazla olması, burun deliklerinin geniş görünmesine neden olabildiği gibi herhangi bir travma ya da bir önceki cerrahi girişimlerden kaynaklanan görüntü bozukluğu da burun estetik ameliyatını gerektirebiliyor.

Burun estetiği ameliyatı nasıl yapılır? Rinoplastinin riskleri nelerdir?

Kimler Burun Estetiği Ameliyatı Yaptırabilir?

Burnun genel görünümünün kendisini rahatsız eden, travmaya bağlı olarak burunda meydana gelen şekil bozukluğu olan kişiler burun estetiği ameliyatı olabilirler. Bu konuda en önemli nokta kişinin burnunda düzeltilmesini istediği yer ve yerlerin doktor ile paylaşılmasıdır.

Doktorlar hastanın beklentileri ile ameliyat ile bu beklentilerin karşılanmasının mümkün olacağına kanaat getirmeleri halinde ameliyata karar verebiliyorlar. Dikkat edilmesi ve önem verilmesi gereken konu güzel bir burundan ziyade yüz yapısına uygun olan bir burun şeklinin ortaya çıkmasını sağlamaktır.

Yüzün şekline göre yapılması gereken burun ameliyatlarında rinoplasti yöntemleri uygulanarak burunun yüze uyumlu bir hale getirilmesi sağlanıyor. Burnun kişinin yüzüne uygun hale gelmesi gerekiyor çünkü bir burun başka bir yüzde uyumlu durmayabilir. Bu nedenle yüz hatlarına uygun bir burun estetik ameliyatı yapılmalıdır.

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi Hazırlık Dönemi

Ameliyat öncesinde hasta ile detaylı bir görüşme yapılır. Yapılan muayene neticesinde burnun iç ve dış kısım ve özellikleri hakkında detaylı bir bilgi elde edilir. Ameliyat olmadan önce ve ameliyat sonrasında sakıncalı olarak görülen ilaçlar doktor tarafından hastalara bildiriliyor.

Anestezi ve Ameliyat Süresi

Burun estetiği ameliyatı genellikle 3 saat kadar sürmektedir. Yapılacak olan burun estetiği ameliyatında genel anestezi kullanmaktadır. Genel anestezi ile yapılması hasta ve doktorlar için oldukça rahat bir ameliyat geçirilmesini sağlıyor.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla