Üniversite-Sanayi işbirliği ile geliştirilen yenilikçi gıda takviyesi Sidrex, tüketiciyle buluştu!

Yazan Hatice Pala Kaya
14 Mayıs 2024  |   Kategori: Beslenme ve Diyet, Güncel / Literatür Print

Gıda, sağlık ve kozmetik alanında hammadde tedarik ve üretimi yapan NPROC, kendi geliştirdiği gıda takviyesi ürünlerini ‘Sidrex’ markası adı altında pazara sundu. Sidrex’in 7 ürün ve marka tanıtımına İzmir’de, firma yetkilileri ve bilim insanları yanında, marka elçisi olarak seçilen, açık deniz yüzme sporcusu, Okyanus Yedilisi olarak adlandırılan dört kanalı yüzmeyi başarmış dünyadaki ilk Türk kadın yüzücü olan Bengisu Avcı da katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan NPROC Doğal Ürünler Genel Müdürü ve Sidrex Marka Direktörü Büşra Eroğlu, ürünlerini yenilikçi olarak tanımladıklarını belirterek, “Bu tanımlamanın nedeni, alışılagelmiş formüllerden ziyade, daha sinerjik etki yaratan doğal bileşenlerle desteklenmiş formüller oluşturduk ve biz bir ürünle tüketicideki birden fazla ihtiyacı karşılamayı hedefledik” dedi.

Otoimmün hastalıkları azaltmak için doğru beslenme hayati önem taşıyor!

Ürünlerin 2016’da başlayan AR-GE çalışmalarıyla oluşturulduğunu ve hali hazırda 7 ürünü satışa sunduklarını bildiren Büşra Eroğlu, çok fonksiyonlu ürün yaklaşımıyla yeni ürünler geliştirmek istediklerini kaydetti. İzmir’in modern tıbbın doğduğu topraklar olduğuna değinen Eroğlu, deneyimleri ve İzmir’in sahip olduğu doğal çevrenin de üretim ve geliştirme için uygun bir ortam sunduğunu anlattı.

FDA onaylı tesislerde üretim gerçekleştiriliyor

Tanıtım toplantısında, ürünlerin üretimine yönelik yüksek standartların izlenmesine özel vurgu yapıldı. Sidrex’in Ege Üniversitesi Teknoparkında kurulduğunu ve üretim deneyimleri bulunduğunu belirten Büşra Eroğlu, FDA onaylı tesislerde üretim gerçekleştirildiğini, GMP (İyi Üretim Uygulamaları) modeliyle üretim yaptıklarını ve helal ürün sertifikası yanında ISO 9001 ve ISO 22000 kalite sertifikalarına da sahip olduklarını kaydetti. Eroğlu, yenilikçi yaklaşımla, çok fonksiyonlu ürünler geliştirdiklerini, vitamin, mineral ve bitkisel içeriklerle, uzmanlar tarafından ve karşılanmak istenen ihtiyaçlar doğrultusunda ürünler tasarlandığını belirterek şunları söyledi:“İhtiyaca özel formüle edilmiş Olivia, Zzen, Milk Thistle, Lipo Iron, Pro Men’s Once Daily, Repro Women’s Once Daily ve Slm-X ürün portföyümüz ile bitkilerin dönüşüm hikayesi yolculuğumuz başladı. Güneşin neredeyse her gün yüzünü gösterdiği bu topraklarda yetişen bitkilerin gücünden ilham alan Sidrex, yenilikçi gıda takviyesi olarak, sağlık ve wellness dünyasına yepyeni formüllerle daha sağlıklı bir yaşam sunuyor. Her ürünümüz, doğanın bize sunduğu, bilimsel temellere dayanan vitamin, mineral ve bitkisel içeriklerle, uzmanlar tarafından ve ihtiyaçlar doğrultusunda özenle tasarlandı. Çünkü biz, doğanın gücünün içten dışa saran bir etki yarattığını biliyor ve bunu Sidrex ile hayata geçiriyoruz.”

Mikrobiyata nedir? Sağlığa ve bağışıklık sistemine etkileri nelerdir?

Prof. Dr. Can: “Yaşam koşulları yıpratıcı, gıda desteği almak şart”

Tanıtımda Konuşan Prof. Dr. Hüseyin Can da çağdaş yaşam koşullarının yıpratıcı etkisi bulunduğunu, gıda desteği almanın gerekli görüldüğüne dikkati çekerek, “Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite, yaşamımızda her zamankinden daha büyük bir öneme sahip. Gıda endüstrisindeki suiistimaller ve değişen yeme-içme alışkanlıklarımız, bizi olumsuz etkiliyor. Buna hareketsiz yaşam da eklendiğinde, her geçen gün sağlıklı nesillerden uzaklaşıyoruz” dedi.

Türkiye’de D vitamini eksikliği, kadın ve çocuklarda demir eksikliği, sağlıksız beslenme gibi çeşitli yaygın sağlık sorunlarının gözlendiğini belirten Prof. Dr. Can, bu konuda takviye edici ürünler alınmasının yarar sağlayabileceğini anlattı.

Sidrex Satış ve Pazarlama Müdürü Özgür Bilge Işık ise, meyvelerin besin değerlerinde dahi uzun dönemde gerileme yaşandığına dikkati çekerek, takviye edici gıda ürünlerine ihtiyacın nedenlerinden birinin bu olduğunu ancak bireylerin ürün seçimi ve sahte-niteliksiz ürünlere dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

D vitamini neye yarar, hangi besinlerde bulunur? Faydaları ve eksikliği

Marka elçisi Bengisu Avcı: Zorlu parkurlarda yüzülüyor

Sidrex’in marka elçisi olarak seçilen, açık deniz yüzme sporcusu olan ve Okyanus Yedilisi olarak adlandırılan çeşitli kanalları yüzerek geçen tek Türk kadın sporcu Bengisu Avcı da çok zorlu parkurlarda yüzdüğünü kaydederek, şu bilgileri paylaştı: “Okyanus Yedilisi, dünyanın en zorlu yedi kanalının yüzerek geçildiği bir meydan okuma. Her biri 35-40 kilometrelik parkurları, 8-10 saat aralıksız yüzerek geçiyoruz.

Burada bizden istenen; her zaman en doğal halimizle suya girmek. Yarışma esnasında yüzdürücü veya termal mayolar, tempo verici cihazlar, soğuktan koruyucu ekipmanlar kullanamıyoruz. En doğal halimiz ile suda olmak ile Sidrex’in doğanın gücünü yansıtan gıda takviyeleri çok uyumlu bir birlikteliğin ilk adımları oldu.”

Büşra Eroğlu: Bitkilerin tedavi edici niteliğinin farkındayız

Sidrex Marka Direktörü Büşra Eroğlu ve NPROC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Eroğlu, sağlık-kozmetik alanlarında kullanılan hammaddeler ve hammadde üretiminde kullanılan bitkilerin yetiştirilmesiyle ilgili Medikal Akademi Ankara Temsilcisi Hatice Pala Kaya’ya değerlendirmelerde bulundu. NPROC’un gıda, sağlık ve kozmetik endüstrisinde kullanılan bitki temelli hammadde ürettiğini vurgulayan Büşra Eroğlu, ciddi bir know-how ve AR-GE gerektiren önemli bir teknolojik üretim yeteneğine sahip olduklarını, Sidrex’in de bu deneyimle ortaya çıktığını ifade etti.

Zencefil neye iyi gelir? Nasıl tüketilmeli? Besin değeri ve faydaları

Ekstre ve toz ekstre üretimi yaptıklarını özellikle toz ekstre üretiminin az sayıda firma tarafından yapılabildiğini dile getiren Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Türkiye’nin eşsiz bitki endemiğinin, Türkiye’nin bitki örtüsünün hikayesini yazmak istedik. Çünkü bitkilerin gücünün ve tedavi edici niteliğinin farkındayız. Yurt dışındaki örneklere baktığımızda onlar kendi bitki örtülerini çok güzel kullanıyorlar. Hatta bizimkileri de bulup, onları analizleyip kendi ürünlerini kullanıyorlar. Biz niye bunu başaramıyoruz dedik.

Halihazırdaki sektörde şu anda Türkiye’de ve dünyada gıda takviyesi, kozmetik üreten birçok firmaya zaten ham madde ve ürün formülasyon aşamasında geliştirme yapıyoruz, danışmanlık veriyoruz NPROC olarak. Neden biz bunu neden kendi markamıza taşımıyoruz ve ihtiyaca özel formülasyonlara dönüştürmüyoruz sorusuyla başladık.”

Fuat Eroğlu: “Hedefimiz; saf molekül üretmek

NPROC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Eroğlu da hammadde üretimine yönelik geliştirilmesi gereken alanlara dikkati çekerek, amaçlarından birinin toz ekstraktörleri ve daha ileri aşamada saf molekül üretmek olduğunu, bunu hedeflediklerini anlattı.

Eroğlu, Türkiye’de dünyada 350 milyar dolarlık bir gıda takviyesi pazarı olduğunu, Türkiye pazarının ise 400 milyon dolar hacimde olduğunu belirterek, “Pazar Dünyada %5 ile %6, ülkemizde ise %20 dolayında büyüyor. NPROC olarak kapsülün içindeki bitkisel tarafta yatırımcıyız. Ticaret Bakanlığı, İhracatçılar Birliği verilerine göre yaklaşık 700 milyon dolarlık bir ithalat var. Bu 700 milyon dolarlık ithalat aslında bitkisel toz ekstraktlarla ilgili ağırlıklı olarak. Bizim şu anda yaptığımız yatırım ve AR-GE çalışmaları bu alanda ama Türkiye’de şu anda bu alanda çok ciddi bir AR-GE de yok, çok ciddi yatırımcı da yok” dedi.

Nutri-genetik nedir? GENTEST ile sağlıklı ve kalıcı zayıflamak mümkün mü?

Türkiye’nin başta endemik bitkiler olmak üzere, bitki zenginliğinin geliştirilmesine yönelik bir soruya ise Büşra Eroğlu, kamu desteği, üniversitelerin ilgisi ve AR-GE yatırımlarının önemine işaret ederken, Fuat Eroğlu da yerel yönetimlerden çiftçilere kadar geniş bir yelpazede yapılması gerekenler bulunduğunu vurguladı.

Fuat Eroğlu, lavanta ile bir farkındalık oluştuğunu ancak çok fazla lavanta dikildiğini, geniş bir yelpazede çok önemli yetiştirilebilir bitkiler bulunduğunun altını çizerek, “Örneğin; tıbbi bir aromatik bitki olarak ebegümeci arıyorum, bulamıyorum çünkü görselliği yok ama her yer lavanta. Elbette bazı bitkiler var ki, Türkiye’de üretilmesi mümkün değil ama bazı bitkiler de var ki, aslında endemik altyapısı Türkiye’de olmasına rağmen, bununla ilgili bir tarım politikası olmadığı için yok olmaya doğru giden süreçler var” diye konuştu.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla