Grip karşı her gün bir diş sarımsak yemek çok faydalıdır

23 Ocak 2014   |    5 Ocak 2020    |   Kategori: Beslenme ve Diyet, Enfeksiyonlar, Grip Print

Yüzyıllardır sağlık açısından sayısız yararları bulunan sarımsak, grip gibi soğuk algınlıklarından ölümcül hastalıklara kadar yüzlerce rahatsızlığın önlenmesinde ve tedavisinde başrol oynuyor. Doğal bir antioksidan olan sarımsağın gribe karşı önemli bir koruyucu olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Bengi Çetiner, hayatı adeta kabusa çeviren grip salgınına karşı “her gün 1 diş sarımsak” önerisinde bulunuyor. İçeriğindeki mineral ve vitaminler açısından doğal bir antioksidan olarak tanımlanan sarımsağın mucizevi bir bitki olarak her öğüne dahil edilmesini öneren Uz. Diyetisyen Çetiner, şunları söyledi: “Özellikle kış koşulları nedeniyle ağır geçen griple mücadelede sarımsağın rolü oldukça büyük. Birkaç diş sarımsağı suda kaynatıp içmek, gerek hastalığın tedavisinde gerekse de salgından korunmakta birebir…”

Mikroorganizmalar üzerinde yarattığı etkisiyle doğal bir antibiyotik olarak adlandırılan sarımsağın vücudu ödem ve zehirlerden arındıran özelliği ile uzun bir yaşam vadettiğini vurgulayan Dyt. Çetiner, şu açıklamalarda bulundu: “Kullanımı, günümüzde erken yaşta ölüm riskini azaltmak için kan basıncı ve kolesterol düşürücü etkileri üzerinde yoğunlaşılan sarımsak, vücuttaki serbest radikalleri yani zararlı maddeleri etkisiz hale getiriyor. Mide ve bağırsak hareketlerini artırıp bağışıklık sistemini güçlendirici ve tansiyon dengeleyici özellikleriyle sıklıkla tüketilmesini tavsiye ediyoruz.”

Sarımsak neye iyi gelir, nasıl tüketilmeli? Faydaları ve zararları

Sarımsağın mucizevi etkileri:

  • Sarımsak bütün salgı bezlerini çalıştırmak ve vücudu zehirlerinden temizlemek suretiyle, genç ve dinç olmayı, uzun yaşamayı sağlar.
  • Sarımsak esansı akciğerler yoluyla dışarı atılırken bu organları ve bronşları dezenfekte ederek mikropları ortadan kaldırır.
  • 3 diş sarımsağı suyla kaynatıp yemeklerde tüketmek öksürüğü ve karın ağrısını gidermekte faydalıdır.
  • Terletici etkisi ateş düşürülmesine yardımcı olur.
  • İçeriğinde bulunan kimyasal bir madde doğrudan vücudu etkileyerek ağrı hissinin azaltılmasını sağlar.
  • Mide ve bağırsak hareketini artırıp hazmı kolaylaştırır.
  • sırık ve arı sokmalarında deriye temas ettirilmesi yararlıdır.
  • Son yapılan araştırmalara göre doğum esnasında oluşan yüksek tansiyon sorunlarını en aza indirgemede etkilidir.
  • Kardiyovasküler sistemi güçlendirir.
  • Serum kolesterol ve trigliserit seviyelerini düşürür.
  • Tansiyon ve kan şekerini dengeler.
  • Kanser savaşçısı olan bir bitkidir.

Grip nedir, nasıl geçer? Belirtileri, tedavisi ve gribe iyi gelen besinler

Hayat Kurtaran Sarımsak Çorbası

Malzemeler:

  • 10 diş sarımsak
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı tarhana
  • 1 adet havuç
  • 3-4 dal dereotu ve kereviz yaprağı
  • 6 bardak su
  • Tuz, karabiber ve pul biber

Yapılışı: Tencereye zeytinyağını, doğranmış sarımsakları ve tüm malzemeleri ekleyin. Üzerine soğuk su ekleyip yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Çorba kıvama geldikten hemen sonra dereotunu ekleyip servis yapın.

Hamileler için sarımsaklı tarif

Malzemeler:

  • 100 gr siyah soya fasulyesi
  • 30 gr dilimli sarımsak
  • 30 gr esmer şeker

Grip ve soğuk algınlığından korunmanın en etkili 10 yöntemi

Yapılışı: 1 litre suyu kaynattıktan sonra soya fasulyesi, sarımsak ve esmer şekeri ekleyip soya fasulyeleri iyice pişene kadar kısık ateşte pişirin. 5-6 kez tüketildikten sonra ödemin çözülmesi gerçekleşecektir.

Bunları biliyor muydunuz?

  • Taze sarımsak sert ve dolgun olmalı.
  • Buzdolabında değil kapalı ve serin bir ortamda muhafaza edilmeli.
  • Sarımsağı soyduktan 15 dakika sonra pişirilmeli. Pişirme sırasında çabuk yanan bir özelliğe sahiptir.
  • Kızartılma sırasında eklenen biberiye yağı farklı bir lezzet sağlar.
  • Ellerde kalan kokusundan kurtulmak için limon suyu ile yıkanabilir.
  • İdrar artırmak, ödem ve böbrek iltihaplanmasına karşın bir gece suda bekletilen 5-10 diş sarımsağın soya fasulyesi ile pişirilmesi önerilir.
  • Ağız kokusuna karşı kırmızı ya da Trabzon hurması ile beraber tüketilebilir.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla