Osteopatik yaklaşım ile sırt ağrılarına bakış ve manuel terapi

Yazan Uzm. Fzt. Ahmet Burak SEZGİN
22 Temmuz 2017   |    24 Ocak 2020    |   Kategori: Ağrı, Fizik Tedavi, Üye Yazıları Print

Her ne kadar istemesek de ağrı ve sızılar yaşamımızın bir parçası. Osteopati bilimi gelişmeden önce bu tip ağrı ve sızılar her zaman ağrının bulunduğu bölgeye göre şekillenen tedavi yöntemleriyle giderilmeye çalışılırdı. Osteopati biliminin gelişmesiyle birlikte belirli bir hastalığa dayanmayan ağrılar için yoğun ve kalabalık hastanelerde oldukça uzun bekleyişler bir bakıma pas geçilmiş oluyor.

Osteopati terapi yönteminin gelişmesi ile toplumun bu alanda ortaya çıkan ihtiyaçlarını oldukça kolay bir şekilde karşılayabilmek mümkün olmuştur. Özellikle hareket kabiliyetini sınırlayan sırt ağrısı gibi rahatsızlıklar yaşam kalitemizi son derece olumsuz yönde etkileyen ve en sık rastlanılan ağrı tipi olarak karşımıza çıkmaktadır. 40 ile 50 yaşından itibaren daha belirgin hale gelen sırt ağrıları osteopati terapi ile giderilebilen rahatsızlıkların başında gelmektedir.

Osteopatik manuel terapi

Genellikle aşırı yorgunluk, ayak ayakta fazla süre bulunmak veya ağır işlerde çalışmak gibi nedenlerle ortaya çıkabilen sırt ağrıları manuel terapi yöntemleri ile çözüme kavuşturulabilmektedir. Ancak burada hassasiyetle akılda tutulması gereken durum kronikleşen sırt ağrılarının yapılan tetkiklerinde herhangi bir hastalığa dayanmamasıdır.

Kraniosakral ve osteopati terapi nedir, hangi rahatsızlıklara iyi gelir?

Bunun anlamı Fibromiyalji veya Osteoporoz gibi bir takım rahatsızlıklar sonucunda ortaya çıkabilecek sırt ve bel ağrılarının myofasiyal ağrı sendromu olarak tanımlanan her hangi bir nedene dayanmaksızın meydana gelen ağrılar ile karıştırılmamasıdır. Dolayısıyla sırt veya bel ağrısı çeken kişilerin kendi başlarına bir takım bilimsellikten uzak yöntemlere başvurmaması gerekiyor.

Sırt ağrısı masa başı işlerde çalışanların en büyük sorumlusudur!

İnternet ve iletişim çağının birçok getirisi olduğu tartışmasız bir gerçek. Fakat bizleri hareketsiz bıraktığı da bir o kadar gerçeklik arz ediyor. Gününün büyük bir bölümünü bilgisayar başında geçiren kişilerde sık rastlanan bir durum olan myofasiyal ağrı sendromu ofis çalışanları, banka, şirket veya büro gibi masa başında uzun saatler boyunca çalışmak zorunda olan bireylerde daha fazla görülmektedir.

Osteopatlar veya fizyoterapistler tarafından tavsiye edilecek egzersizlerle veya terapi yöntemleri ile üstesinden gelinebilecek kronik bel ve sırt ağrıları ile karşılaşmanız durumunda öncelikle yapmanız tüm ağrı şikayetlerinizle ilgili gereken uzman kontrollerinin ardından her hangi patolojik bulguya rastlanılmaması durumunda fizyoterapi ve osteopatik terapi yöntemlerini değerlendirmek kronik ağrılarınızdan kurtulmanız için akıllıca bir davranış olacaktır.
Saygılarımla
Ahmet Burak SEZGİN

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla