Sindirim sistemi için 8 takviye: Probiyotikler, meyan kökü, papatya ve zencefil

26 Ocak 2018   |    23 Nisan 2023    |   Kategori: Beslenme ve Diyet Print

Sık sık kabızlık problemi yaşayanlardansanız, sizi son dönemde sindirim sistemi problemleriniz yönetmeye başladıysa hekiminizin önereceği takviyelerle birlikte beslenme ve yaşam şeklinizi değiştirmenizde fayda var. Dost bakteriler olarak tanımlanan probiyotiklerin bağırsağınızda yaşanan sorunların çözümünde çok önemli işlevleri olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu, sindirim sistemine destek olan ve hastalıklardan koruyan 8 takviye nitelikli besin hakkında bilgi verdi.

Dost bakteriler: Probiyotikler…

Canlı organizmalar içeren probiyotikler bağırsağınızda yaşanan emilim problemlerinin giderilmesinde önemli bir yardımcıdır. Özellikle probiyotik içerikli süt ve yoğurt tüketimi ishal ve İrritabl bağırsak sendromunun etkilerini azaltabilir.

Sağlık bir hayat için bitki çayları tüketin: Zencefil, nane, papatya, rooibos çayları

Meyan kökü

Meyan kökü, mide yanması ve reflü gibi hazımsızlık problemlerini tedavi etmek için uzun yıllardır kullanılan doğal maddelerden biridir. Ancak meyve vermiş halinin yüksek tansiyona neden olabileceği de göz önünde bulundurularak hekim kontrolünde ve izniyle tüketilmesi gerekir.

Nane Yağı

Yurtdışında yapılan bazı çalışmalara göre nane yağı irritabl bağırsak sendromunun neden olduğu ağrı ve şişkinliği azaltmada kullanılan tedavi yöntemlerinden biridir. Nane yağı içerikli kapsüller midede çözülmez, yağın bırakıldığı ince ve kalın bağırsaklardan geçer.

Papatya

Birden fazla hastalık için yaygın olarak kullanılan papatyadan, mide ağrısı, kolik ve mide bulantısının tedavisinde de yararlanılır.

Zencefil

Mide hareketlerini tedavi etmek için kullanılan zencefil ve zencefil yağı özellikle hamilelik döneminde görülen mide bulantısı ve kusmayı gidermek için yararlanılır. Ayrıca sindirim sisiteminin sağlıklı çalışmasına önemli katkılar yapar, mide bulantısı ve ishale iyi gelir.

Zencefil neye iyi gelir? Nasıl tüketilmeli? Besin değeri ve faydaları

L-Glutamin

Glutamin vücudunuzda doğal olarak bulunur; bağırsakları ve diğer organları destekler. Bazı uzmanlar ek L-glutamin’in ameliyat, enfeksiyon ya da stresle artış gösteren ishalin hafifletilmesine yardımcı olabileceğine inanıyor.

Psyllium takviyesi

Asya’nın, Akdeniz’in ve Kuzey Afrika’nın belirli bölgelerindeki, Plantago Ovata bitkisinin ezilmiş tohumlarından elde edilen psyllium, çözünür lif anlamında oldukça zengindir ve kabızlık tedavisinde kullanılır. Yüksek lif içeriğinden dolayı, bağırsaklardaki suyu emebilir. Bu takviyeyi tüketirken yanında bol miktarda su içmek kabızlığınızı da azaltır. Ancak alerjik bünyelilerin, çimen poleni gibi alerjisi olanların mutlaka kullanmadan önce hekimine danışması gerekir.

Enginar yaprağı özü

Enginar yaprağı özü, hazımsızlık belirtilerini rahatlatabilir. Günlük olarak kullandığınızda mide bulantısı, kusma, gaz ve karın ağrısını azalttığını da görebilirsiniz. Aynı zamanda IBS tedavisinde yardımcı olabilir ve krampları ve karın ağrısını azaltabilir.

Enginar nedir? Enginarın sağlığa faydaları nelerdir?

Besin takviyesine ihtiyacınız olup olmadığına hekiminizle birlikte karar verin!

Besin takviyelerini mutlaka hekiminize danışarak ve size uygunluğu hekiminiz tarafından onaylandıysa tüketin. Etiketleri her zaman okumanız önemlidir. Hamileyseniz, mevcut bir sağlık durumunuz varsa veya diğer ilaçları, şifalı bitkileri veya takviyeleri kullanıyorsanız mutlaka hekiminizle konuşun.

YAZIYI PAYLAŞ

YORUMUNUZ VAR MI?

guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Araç çubuğuna atla