• Hmş. Aslı Bursalı Hemşireler ve Ebeler grup logosuHemşireler ve Ebeler grubunda bir güncelleme yayınladı 9 yıl 10 ay önce

    Kültürlerarası Hemşirelik; Kültürel Yetkinlikte Şefkatli Bakım Konferansı
    İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen, “Kültürlerarası Hemşirelik; Kültürel Yetkinlikte Şefkatli Bakım Konferansı” İstanbul’da bulunan eğitim ve araştırma hastanelerinin çalışanlarını, akademisyenleri ve hemşirelik bölümü öğrencilerini bir araya getirdi. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Kampüsünde gerçekleşen konferansta, Avrupa Kültürlerarası Hemşireler Derneği’nin (European Transcultural Nurses Association – ETNA) Kurucu Üyesi Prof. Dr. Rena Papadopoulos ve İZÜ Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Candan Öztürk konuştu.
    Günümüzün çok kültürlü dünyasında kültürel yetkinlikte bakım kavramının özellikle hemşirelik mesleğindeki yerinin ve öneminin giderek arttığına dikkat çeken Doç. Dr. Candan Öztürk, “Bu alandaki bilimsel araştırmalar, toplantılar ve kongreler ile bilgi ve beceriler geliştirilmeye çalışılmaktadır” dedi. Doç. Dr. Öztürk, “Geçmişten Günümüze Transkültürel Hemşirelik” konulu konuşmasında, “Kültürlerarası Hemşirelik” kavramının tarihçesi, bugünü ve gelecekteki yeri ve önemine vurgu yaptı.
    Prof. Dr. Rena Papadopoulos, “Kültürel Yetkinlikte Şefkatli Bakım: 21. Yüzyıl Hemşireliği İçin Bir Fırsat” başlıklı konuşmasında, hemşirelik bakımında “Kültürel Yetkinlikte Şefkatli Bakım” kavramı ile günümüz hemşireliğinde şefkat yaklaşımına eleştirel bir bakış açısı getirmiş ve İngiliz, Macar ve Türk hemşirelerinin bu kavrama ilişkin algılarını yansıtan araştırma sonuçlarına değinmiştir.
    Konferansa, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Başakşehir Devlet Hastanesi ve Başarı Hastanesi bakım hizmetleri müdürleri, müdür yardımcıları, eğitim hemşireleri ile İZÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.