• Dr. Dilek Arslan Tıp Öğrencileri grup logosuTıp Öğrencileri grubunda bir güncelleme yayınladı 9 yıl 10 ay önce

    5 Tıp Fakültesi yarıştı! İşte birinci!
    Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi tarafından “Tıp Fakülteleri Yarışıyor” isimli bilgi Yarışması düzenlendi. Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan yarışmaya, çeşitli üniversitelerin Tıp Fakültelerinde eğitim gören doktor adayları yoğun ilgi gösterdi. Bölgedeki Tıp Fakültelerinin birbirleri ile tanışıp kaynaşması amacıyla Çukurova Üniversitesi’nde yapılan ve ÇÜ Tıp Fakültesi, Gaziantep Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültelerinin katılıp kıyasıya yarıştığı bilgi yarışması, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

    ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı yarışmanın açılış konuşmasını yapan ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, ilk kez düzenlenen yarışmanın, önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı bir organizasyona dönüşmesini hedeflediklerini söyledi.
    Daha sonra yarışmaya geçildi. ÇÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerince hazırlanan ve mesleki alan ile genel kültür sorularından oluşan soruların ardından verilen cevaplar sonucunda, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci olurken, KSÜ Tıp Fakültesi ikinci, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi üçüncü oldu. Mustafa kemal Üniversitesi dördüncü, Mersin Üniversitesi de beşinciliği elde etti.
    Yarışma sonrası Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sinan Canan “Beyin” konulu stand-up gösterisiyle, izleyenlere tıpla ilgili bilgiler verdi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Arş. Görv. Serkan Karaismailoğlu ise, “Sinir Bilimi” başlıklı sunumuyla, kadın ve erkek beyninin farkını anlattı.