• Dr. İsmail Demirci Tartışma grup logosuTartışma grubunda bir güncelleme yayınladı 10 yıl 1 ay önce

    Taksim’in yerine özel hastane mi yapılacak?
    İstanbul Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, Taksim yerleşkesinde mevcut ömrünü tamamlaması ve modern hastane konseptine uymaması nedeniyle taşındığını vurguladı. İstanbul Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Açıklamada inşa edilecek olan hastane projesinin henüz olmadığı ve yeni yapılacak olan hastane binasının ise özel hastaneye dönüştürüleceği hakkındaki haberlerin doğru olmadığı vurgulandı.

    Ayrıca Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, Taksim yerleşkesinde mevcut ömrünü tamamlaması ve modern hastane konseptine uymaması nedeniyle taşındığı belirtildi. Hastanenin, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi adıyla sağlık hizmeti vermeye devam ettiğini belirten yetkililer, şunları kaydetti: “Taksim yerleşkesindeki binanın yıkılarak, yine aynı mevki üzerinde inşa edilmesi için Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan projeler Anıtlar Kuruluna gönderilmiştir. Anıtlar Kurulu’nun 26/11/2013 tarihinde 1815 karar numarası ile onayladığı ve modern hastane konseptinde hazırlanan projeye göre; 6690,92 m2 arsa alanı üzerine 6 normal, 7 bodrum ve zemin kat olmak üzere toplam 14 kat şeklinde inşa edilecek olan 250 yatak kapasiteli hastane binasında; 234 araç kapasiteli kapalı ve açık otopark alanı, 2 kişilik odalardan oluşan 105 adet hasta odası, 10 dahili yoğun bakım yatağı, 10 cerrahi yoğun bakım yatağı, 7 koroner yoğun bakım yatağı, 11 yeni doğan yoğun bakım yatağı, 52 Poliklinik odası, 7 Ameliyathane Salonu ve 7 SDL (Sancı, Doğum, Loğusa) odası yer alacaktır. Toplam 45867,48 m2 alan üzerine inşa edilecek yeni hastane binasında ayrıca 400 m2 sığınak alanı da yer almaktadır. 2350 m2 alana inşa edilecek olan Acil Serviste ise 18 Müşahede yatağı, 2 CPR (Kardiyo-Pulmoner Resisütasyon – Temel Yaşam Desteği) odası ve 3 yeşil alan poliklinik odası yapılacaktır.”

    İnşaat süresince bölge halkının acil sağlık hizmetleri açısından sıkıntı yaşamaması ve gerekli sağlık ihtiyacının karşılanması amacıyla, 112 acil yardım ambulanslarının ise yoğunlaştırılacağı söylendi.