• Medikal Akademi Duyurular grup logosuDuyurular grubunda bir güncelleme yayınladı 9 yıl 4 ay önce

    SEMPOZYUM: Obezite cerrahisi tüm boyutlarıyla masaya yatırılıyor
    Bezmiâlem Obezite Cerrahisi ve Anestezisi Sempozyumu’nun ilki 12 Aralık 2014 tarihinde Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Dekanlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. 12 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan I. Bezmiâlem Obezite Cerrahisi ve Anestezisi Sempozyumu’nda obezite cerrahisindeki güncel cerrahi ve anestezi uygulamalarının yanı sıra problemli uygulamalara da yer verilecek. Canlı ameliyat yayını ve seçilmiş videolarla bu alanda ülkemizin en yetkin isimleri cerrahi uygulamaları tartışacak.

    Son yıllarda yapılan çalışmalarda obezite cerrahisinin dünya genelinde başarıları yüzde 75-80 arasında bildirilmektedir. Bu alanda yüksek başarı ile hizmet veren Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi 12 Aralık tarihinde Obezite Cerrahisi ve Anestezisi Sempozyumu’na ev sahipliği yapacaktır. Şişmanlık sorununu yenmek ve hastanın zayıflamasını, zayıfladıktan sonra da o kiloda kalmasını sağlayan ameliyatlar aşırı şişmanlığın kalıcı tedavisinde günümüzde en etkili yöntem olarak kabul ediliyor. Bu ameliyatlar ile hastaların fazla kilolarının %75-80 inin kaybedilmesi sağlanıyor ve yeniden kilo alımının önüne geçiliyor. Aşırı kilolu kişilerde sıklıkla görülen şeker hastalığı, kalp ve damar hastalıkları, eklem problemleri ve daha kırka yakın hastalıkta düzelme görülüyor. Ancak obezite cerrahisinde ülkemizde uzmanlaşmış hekim ve diyetisyen sayısı son derece az.

    Obezite cerrahisinin tüm boyutlarıyla ele alınacağı ilk oturumun ardından sempozyumun ikinci oturumunda Doç. Dr. Süleyman Bozkurt tarafından Laparoskopik Sleeve Gastrektomi Vaka takdimi ve interaktif tartışma ile canlı bir ameliyat gerçekleştirilecek. Sempozyumun üçüncü oturumunda da videolar eşliğinde obezite cerrahisindeki komplikasyonlar ele alınacak. Son ve dördüncü oturumundaki modifiye canlı ameliyat ve interaktif tartışma ile Laparoskopik Mini Gastrik Bypass vaka takdimi ile sempozyum sona erecek.
    Katılımın ücretsiz olacağı sempozyum hakkında detaylı bilgilere http://www.bavu.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.
    İletişim ve bilgi için:
    Şehlem Ertekin – Kurumsal İletişim Direktörü
    sertekin@bezmialem.edu.tr – 0212 523 2288