• Dr. Mehmet Adaoglu Tartışma grup logosuTartışma grubunda bir güncelleme yayınladı 10 yıl 1 ay önce

    Doktor Efendi Dönemi Bitti !
    Turgay Tezcanlı’nın harika yazısı
    Dünyada ilk kalp naklini gerçekleştiren Dr.Christian Barnard’ın asistanlığını yapan Türk olan Topkapı Hastanesi Başhekimi ve tanınmış kalp cerrahı Doç. Dr. Edip Kürklü, 5 Haziran 1988’de gazinocu ve Diyarbakırspor Başkanı Mehmet Yaşar Şerbetçi’nin açık kalp ameliyatını yapmış, ancak hasta ameliyattan bir hafta sonra ”uyuşturucu kullandığını gizlediği için anestezi komplikasyonu sonucu” hayatını kaybetmişti. Doç. Dr. Edip Kürklü, 21 Temmuz 1988’de Mehmet Yaşar Şerbetçi’nin kayınbiraderi Mustafa Turgut tarafından arabasının içinde kurşunlanarak öldürüldü..
    Dr. Cengiz Çetin yirmi üç yaşındaydı.Sualtı Hekimliği’nde asistanlığa başladığının yirminci günü, vurgun yiyen iki dalgıcın tedavisi için basınç odasına girdi. İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki İkinci Harb-i Umumîden kalma alet patladı… 27 Temmuz 1998 günü hayatını kaybetti.
    Dr. Göksel Kalaycı altmış altı yaşındaydı. Önce genel cerrahi, sonra göğüs cerrahisi ihtisası yapmış, profesör olmuştu. Ameliyat ettiği hastası ”Ben ölürsem sen de öleceksin” diye tehdit etti. Hastanın yakını tarafından, yıllarını verdiği İstanbul Tıp Fakültesi’nin bahçesinde vuruldu…11 Kasım 2005 günü hayatını kaybetti…
    Dr. Ali Menekşe elli bir yaşındaydı. Giresun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde göğüs hastalıkları uzmanıydı. Bir çocuğunu doğumda, on altı yaşındaki kızını da Ankara yolunda geçirdiği trafik kazasında kaybetmişti. 15 Ocak 2008’de, elli birinci doğum gününde, hastası tarafından vuruldu…14 Şubat 2008 günü hayatını kaybetti.
    Dr. Tolga Erdem yirmi yedi yaşındaydı.Ege Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra Şırnak Devlet Hastanesi’nde göreve başlamıştı. Başladığının birinci ayında iki acil hastayı ambulansla Diyarbakır’a götürdü..Dönerken Mardin’in Midyat ilçesi yakınlarında ambulans virajda kayıp devrildi..9 Şubat 2009 günü hayatını kaybetti.
    Dr. Ersin Aslan otuz yaşındaydı. (1982 yılının 14 Mart günü, Tıp Bayramı’nda doğmuştu.) Gaziantep Devlet Hastanesi’nde göğüs cerrahisi uzmanı olarak çalışıyordu. Ameliyatını bitirip servise çıktı…Daha önce ameliyat ettiği hastanın ölümünü MERNİS nüfus sistemine bildirmek zorunda olduğu ve bu nedenle 700 liralık emekli aylığı kesildiği için bu parayı usulsüzce almaya devam etmek isteyen on yedi yaşındaki torunu tarafından döner bıçağıyla bıçaklandı…Can çekişirken katili başında bekleyip odasına kimseyi sokmadı ve kan kaybından ölmesini sağladı…Gaziantep’te çok sevilen bu değerli cerrah 17 Nisan 2012 günü hayatını kaybetti…
    Dr. Mustafa Bilgiç yirmi altı yaşındaydı.Samsun’da On Dokuz Mayıs Üniversitesi’nde acil tıp asistanıydı. Karısı da aynı tıp fakültesinde çocuk ihtisası yapıyordu. Tedavi ettiği Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastasının iğnesi eline battı… 21 Eylül 2012 günü hayatını kaybetti…
    Kenan Evren askeri cuntanın başıydı…
    ”Mecburi hizmete gelen doktorları ağaca bağlayın, kaçmasınlar.” dedi. Askerden fazla para alıyorlar diyerek sağlık personel yasasını iptal ederek tüm sağlık çalışanlarını 657 sayılı yasaya tabi kıldı.. O günkü parayla 90 bin lira maaş alan bir pratisyen hekim 18 bin lira maaş almaya başladı.. (Bir teğmen maaşı 35 bin lira idi..)
    İmren Aykut Çalışma Bakanı’ ydı…Doktor maaşlarının 400 dolar civarına inmesi karşısında ”Ne verirseniz verin bu doktorların gözü doymaz.” dedi.
    Tansu Çiller Dışişleri Bakanı’ydı…Hariciye Vekaleti’yle hariciye koğuşunu karıştırdı, hastanelere ”Balyoz Harekâtı” düzenledi. (Balyoz Davası hakimlerinin gözünden kaçtı, ceza almadı.)
    Dr.Yıldırım Aktuna Sağlık Bakanı’ydı…Habersiz gittiği bir hastanede hafta sonu makamında bulamadığı başhekimin kapısını kırdırttı.
    Doç. Dr. Osman Durmuş Sağlık Bakanı’ydı…Fuzuli yere yakıyor diye başhekimin ellerini kalorifer peteğinde kızarttı…
    Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ ”Doktorların eli hastaların cebinde.” dedi. Yetmedi…Üstüne bi de ”Paracı doktorlar gürültü yapıyor.” diye ilave etti… Sağlıkta Dönüşüm adı altında tüm doktorları ve sağlık çalışanlarını ”sağlık kölesi” haline dönüştürdü..
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ”Ben doktora iğne yaptırmam, doktorlar adamı felç ederler alimallah.” dedi. Yetmedi…Üstüne bi de ”Doktor efendi dönemi bitti.” diye ilave etti…Noktayı koydu..
    Evet ey Türk Milleti, ey vatandaş ! Doktor efendi dönemi bitti!..
    Artık ciddi ve önemli vakalara müdahale edecek doktor bulamayacaksın! Artık iyi yetişmiş doktor da bulamayacaksın.. Artık işin lokman hekimlere, aktarlara, şarlatanlara kalacak ! Şimdi bütün sıkıntılarını deşarj edebileceğin hastaneler var, istediğin gibi bağırıp-çağırıp ’benim haklarım var” diyerek terör estirebiliyorsun ! Doktora vururken elin acırsa şikayet edeceğin alo sağlık- bimer vs telefonların da var ! Şimdilik keyfin yerindesin, şimdi sen EFENDİ’sin, doktor ve sağlık
    çalışanları MARABA ! Doktor efendi dönemi bitti!.. Ama ne yazık ki senin de SAĞLIĞIN BİTTİ ! Bunu zamanla anlayacaksın ! İş işten geçmiş olacak, başın sağolsun !
    Doktor efendi dönemi bitti!..
    Toprakları bol Olsun!
    Not:Yazıyı sizlere ulaştırabilmem için,bana izin veren Sayın Hocam, Dr. Osman Öztürk’e Teşekkür ediyorum.
    Not : Engelli bir oğlum var,30 mart 2013 günü düşerek bilek bölümünden Ayağı kırıldı.31 Mart 2013 Ambulans çağırıp,Lütfü kırdar eğitim ve araştırma hastahanesine götürdük.Ameliyat olacak…..tabi 9 saat ayakta bekledim,karmaşa var hastahanede,Pazar günü olmasına rağmen ,yüzlerce hasta birikmiş ortopedi de,sadece ortopedide mi…..diğer birimlerde de durum ayni,iki üç doktor idare etmeye çalışıyor,organize sıfır……..Hastahane de Kavga gürültü gırla gidiyor……acıdım doktorlara ve acıdım hastalara ve acıdım Türk milletine……Allah kimseyi hastahanelere düşecek duruma getirmesin…bu yazıyı bu yüzden yazdım.
    Turgay Tezcanlı
    turgay_tezcanli@hotmail.com