• Ecz. Timur Gürsoy Sektör & Ekonomi grup logosuSektör & Ekonomi grubunda bir güncelleme yayınladı 9 yıl 9 ay önce

    Türkiye’ye gelen yabancı hasta sayısı hızla artıyor
    Sağlık turizmini teşvik edici politikalara paralel olarak Türkiye’ye gelen yabancı hasta sayısı giderek artıyor. Hastaların öncelikli sağlık hizmeti alımı göz tedavileri, onkoloji, tüp bebek, saç ekimi ve estetik uygulamaları oluyor. Saç ekimi ve estetik uygulamalar konusunda Türkiye uygun maliyetinin yanı sıra operasyon sonrası tatil olanakları sunması nedeniyle de yabancılar için bir çekim merkezi haline geliyor. 2012 verileriyle Türkiye’ye gelen yabancı hasta sayısı 250 bin olarak hesaplanıyor. Estecenter kurucu ortağı İbrahim Çevik; Sağlık Bakanlığı’nın teşvik ve girişimleri, Turizm Bakanlığının ‘İstanbul’u sağlık ve turizm başkenti yapacağız’ söylemlerini önemsediklerini belirterek “Bu hedefleri tutturabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

    Batı ülkelerinde hasta bekleme süresinin uzun olması, sağlık hizmetlerinin pahalı olması ve sigorta kapsamlarının daralmasının bu alanda Türkiye’yi cazip bir konuma taşıdığını belirten İbrahim Çevik, şöyle konuştu: “Sağlık turizmi kapsamında estetik operasyonlar için Avrupa’dan Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçika, Fransa gibi ülkelerden Ortadoğu’da ise; Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Kuzey Irak ve Libya’dan hasta geliyor.”

    2000 yılında saç ekimi konusunda hizmet vermeye başlayan Estehair’in, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden gelen talep doğrultusunda estetik cerrahi alanında yeni bir yatırıma imza attığını belirten Çevik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Estecenter Cerrahi Tıp Merkezi adıyla saç ekiminin yanı sıra estetik cerrahi alanında da hizmet verecek olan merkez, Türkiye’deki ihtiyacın yanı sıra Avrupa ve Ortadoğu’dan gelecek hastalara da tam kapsamlı hizmet sunacak.”

    Türkiye’nin son on yılda teknik ve teknolojik alt yapı konusunda Avrupa ve ABD ile aynı çalışmaları uygulamakta olduğunu, buna Türk insanının yetenek ve deneyiminin eklenmesiyle çok başarılı sonuçlar ortaya çıktığını belirten Çevik, sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca, en önemli faktörlerden biri uygulanan tedavinin maliyetlerinin Avrupa ve ABD ile kıyaslanamayacak kadar ekonomik olması. Bu konu ile ilgili örnek vermek gerekirse; Türkiye de bir saç ekimi operasyonu ortalama 5 bin TL’dir. Avrupa’da 10 bin Euro, ABD’de 30 bin dolar, Dubai’de aynı uygulama 20 bin dolar civarında. Tabi ki bu durumda yabancılar kendi ülkelerinde bu tarz operasyonları olmaktansa Türkiye’de tedavilerini olmakla kalmayıp ayrıca tatillerini de yapabiliyorlar.”

    HEDEF KÖK HÜCRE LABORATUVARI
    Çevik, gelecek yıllara yönelik hedefleri konusunda da şunları söyledi: “Biz, Estecenter olarak akademik kadromuzla Türkiye’de estetik alanında bir dünya markası olmayı planlıyoruz. Dünyadaki kongreleri ve estetik alanında gelişmeleri takip ediyoruz. Özellikle saç ekimi alanında çok iddialıyız ve ciddi araştırmalar içerisindeyiz. İlerleyen süreçte kök hücre laboratuvarı oluşturmayı planlıyoruz. Saç ekimi alanında bir üniversite ile anlaşıp akademik bir bölüm oluşturmak planlarımız içerisindedir. Türkiye’de bu konuda bir eğitim bölümünün olmaması sonucu günümüz şartlarında herkes saç ekimi operasyonu yapmaktadır. Bu durum istenmeyen sonuçları beraberinde getiriyor.”

    Amaçlarının sadece Türkiye geneline değil dünyanın farklı ülkelerine de hizmet götürmek olduğunu vurgulayan Çevik, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye konumu ve mevcut durumu gereği bir cazibe merkezi halinde, yurt dışından gelen hastalara sağlık alanında sunduğumuz başarılı uygulamaların yanında sosyal olarak farklı olanaklar sunabiliyoruz. Bu durum ülkemize gelebilen hastalar için geçerli. Uzun vadede ülkemize gelemeyecek hastalar için yurt dışında farklı yatırımlar da planlarımız içerisinde.”